Hvordan Var åbningen Af OL I London

Hvordan Var åbningen Af OL I London
Hvordan Var åbningen Af OL I London

Video: Hvordan Var åbningen Af OL I London

Video: Hvordan Var åbningen Af OL I London
Video: James Bond and The Queen London 2012 Performance 2024, April
Anonim

XXX Olympiske Lege begyndte i London den 27. juli. Ifølge en langsigtet tradition åbnede de med en næsten 4 timers spektakulær forestilling, der begyndte med en storstilet farverig teaterforestilling og sluttede med en forestilling af fremtrædende britiske stjerner.

Hvordan var åbningen af OL i London
Hvordan var åbningen af OL i London

London i 2012 blev den første by til at være vært for OL for tredje gang. Derudover var det i hovedstaden i Storbritannien, at de moderne olympiske lege blev afholdt for første gang, dette var i 1908. Den store åbning fandt sted den 27. juli 2012, den blev set af titusinder af seere, og antallet af tv-seere rundt om i verden er vanskeligt at tælle. Og takket være ubønhørlige fremskridt har den ekstra mulighed for at se skuespillet åbnet op for hundreder af millioner af digitale brugere.

Begyndelsen af fejringen i anledning af åbningen af OL var planlagt til kl. 21 lokal tid. En time før det fik tilskuere lov til at komme ind på stadion. Der var 75.000 af dem, så det tog lang tid at fylde tribunerne. I den enorme arena, dekoreret med dekorationer i landlig stil, kunne de tidlige gæster allerede se skuespillere klædt i kostumer fra det 19. århundrede. Blandt dem var almindelige borgere og aristokrater. Videoer om Storbritanniens liv blev sendt på gigantiske skærme. Mini-filmen med skuespilleren Daniel Craigs deltagelse blev især tiltrukket af publikum.

Manden på skærmen, der gik gennem hallene i det kongelige palæ, afbrød den næsten absolutte stilhed med blomstrende trin, viste sig at være ingen ringere end agent 007. Han kom ind i dronningens kontor og ventede på, at publikum skulle begynde. Næppe nogen kunne have forestillet sig, at kvinden, der sad med ryggen mod kameraet, var den virkelige dronning af Storbritannien, men det var sådan. Den elegante MI6-efterretningsagent og monarken gik videre til en helikopter, der skulle føre dem til det olympiske stadion. Da de så dronningens "flyvning" over London på tv, så publikum med rædsel, hvordan hun sammen med Bond sprang med en faldskærm. Bogstaveligt talt et par minutter efter at de "landede" steg Elizabeth II op til sin podium. Hendes ankomst markerede åbningen af OL.

Den farverige forestilling, instrueret af den Oscar-vindende instruktør Danny Boyle (Slumdog Millionaire, 2008), transporterede seerne til slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Det begyndte med et bondeliv, som gradvist flyttede til begyndelsen af den industrielle æra. Tidligere "bønder" tog plukker og hamre og begyndte at smede kæmpe ringe. Med den højtidelige musik steg cirklerne gradvist op i luften og dannede snart en kombination af fem elementer - verdenssymbolet for de olympiske lege.

Showet blev overværet af næsten 20.000 skuespillere og almindelige mennesker samt flere stjerner på den engelske skærm og teater. Blandt dem er Kenneth Branagh og Rowan Atkinson, bedre kendt som Mr. Bean. Han udførte en miniature i ånden fra sin mest berømte filmhelt, mens han samtidig "deltog" i et helt orkesters arbejde. Lidt senere tog andre britiske berømtheder scenen, herunder den rigeste kvinde i landet, forfatteren J. K. Rowling. Hun læste et uddrag fra det populære eventyr om Peter Pan. I mellemtiden skiftede landskabet med en misundelsesværdig hastighed på stadionens enorme arena. På bare et par minutter forsvandt bondebygningerne, og mange senge dukkede op med børn, der ikke ønskede at gå i seng. Kun et par dusin Mary Poppins, der kom ned ovenfra ved hjælp af åbne paraplyer, var i stand til at få dem til at gøre dette.

Fra eventyr og historie gik handlingen glat over i den moderne virkelighed. Unge mennesker dukkede op på scenen og dansede i et diskotek. I forgrunden blev en kærlighedshistorie spillet med deltagelse af en mobiltelefon, som hjalp pigen og drengen med at finde hinanden i livets hvirvelvind. Par til at deltage i dette danseprogram blev valgt blandt almindelige briter, og hovedbetingelsen var ægte kærlighed mellem dem.

Efter en lys præstation talte repræsentanter for IOC, og derefter marcherede 204 olympiske hold gennem stadionet. Grækenlands atleter var de første til at dukke op, briterne var bagest. Den olympiske flamme ankom til London ad forskellige ruter, herunder en speedbåd drevet af fodboldstjernen David Beckham. Han opfattede denne mission som en trøstepris, fordi han ikke kunne deltage i konkurrencen på grund af skade.

Åbningsceremonien sluttede med en forestilling af den tidløse Paul McCartney. Han sang en sang fra sit legendariske band The Beatles kaldet Hey, Jude. Dejlige fyrværkeri eksploderede på himlen under hendes ord.

Anbefalede: