Hvordan Er åbningen Af de Olympiske Lege

Hvordan Er åbningen Af de Olympiske Lege
Hvordan Er åbningen Af de Olympiske Lege

Video: Hvordan Er åbningen Af de Olympiske Lege

Video: Hvordan Er åbningen Af de Olympiske Lege
Video: Ralle ved de Olympiske lege 2023, Juni
Anonim

Åbningen af De Olympiske Lege er et farverigt og levende show, der er et kryds mellem et karneval og et sportsudstilling. Traditionelt høres nationalsangen for det land, der er vært for de olympiske lege, og dens flag hæves. Derefter begynder paraden med sportsdelegationer. Holdet fra hvert land går i en kolonne, hvis hoved er standardbæreren. Æren ved at føre hans stats flag tildeles en normalt berømt atlet.

Hvordan er åbningen af de Olympiske lege
Hvordan er åbningen af de Olympiske lege

Ifølge traditionen, der begyndte ved OL i Amsterdam i 1928, åbner det græske hold optoget. Dette gøres for at fremhæve dets status som fødestedet for de gamle olympiske lege. Holdet fra OL i værtslandet afslutter optoget. Reglen blev kun brudt en gang, da de olympiske lege i 2004 blev afholdt i Athen. Derefter lukkede det græske hold paraden af deltagere, men Grækenlands flag blev alligevel først udført. Alle andre deltagende hold er i alfabetisk rækkefølge, normalt i overensstemmelse med normerne for det engelske sprog.

Når alle sportsdelegationer stiller op på stadionens felt, holder præsidenten for værtslandets olympiske komité en tale. Derefter gives ordet til præsidenten for IOC (Den Internationale Olympiske Komité). Han holder også en tale, og til sidst giver han ordet til lederen af værtslandet eller en anden højtstående embedsmand. Det er denne person, der udtaler sætningen om åbningen af De Olympiske Lege.

Derefter føres det olympiske flag ud til stadionet - et hvidt rektangulært panel med fem krydsende ringe. Orkestret spiller den olympiske hymne. En repræsentant fra atleterne og en fra dommerne sværger en ed. Atleter påtager sig den højtidelige forpligtelse til at konkurrere ærligt uden at anvende ulovlige metoder og midler, og dommerne lover derfor at udføre deres pligter objektivt og upartisk, kun styret af reglerne.

Efter at have aflagt eden, er tiden inde til den højtidelige ceremoni med tænding af den olympiske flamme. Den sidste deltager i stafetten løber ind på stadion med en fakkel, der skal tænde ilden. Normalt er en så høj ære betroet en kendt atlet, der har opnået stor succes. Når ilden i den olympiske skål er tændt, skal den forblive uudslukkelig, indtil spillet er slut.

Populær af emne.