Hvad Skete Der Ved åbningen Af de Olympiske Lege I London

Hvad Skete Der Ved åbningen Af de Olympiske Lege I London
Hvad Skete Der Ved åbningen Af de Olympiske Lege I London

Video: Hvad Skete Der Ved åbningen Af de Olympiske Lege I London

Video: Hvad Skete Der Ved åbningen Af de Olympiske Lege I London
Video: Полная Церемония Открытия London 2012 / Олимпийские Игры 2012 В Лондоне 2024, April
Anonim

Åbningsceremonien for de olympiske sommerlege XXX fandt sted den 27. juni 2012 på stadionet med 80.000 pladser, bygget specielt til denne store sportsbegivenhed. Showets instruktør, Oscar-vindende instruktør Danny Boyle, kaldte sit hjernebarn "Islands of Wonders."

Hvad skete der ved åbningen af de olympiske lege i London
Hvad skete der ved åbningen af de olympiske lege i London

Arrangørerne af Olympiaden har gentagne gange erklæret, at den nuværende ceremoni vil overgå alle tidligere med hensyn til omfang og "chips", inklusive den storslåede begivenhed, der blev vist i Beijing for fire år siden. Omkostningerne ved at forberede showet var imidlertid $ 43 millioner. Omkostningerne ved overførsler af en stjernespiller er sammenlignelige for europæiske fodboldklubber.

De, der kom til stadion, befandt sig i hobbiternes land fra Tolkiens værker, styrtede ned i det hyggelige engelske landskab. Åbningsceremonien startede nøjagtigt kl. 21.00. Vinderen af Tour de France 2012, tre gange olympisk mester Bradley Wiggins indvarslede sin begyndelse ved at slå den største klokke i verden. Den 27-tons kæmpe afgav en kraftig lyd, og i den næste halve time var publikum viet til, hvordan England vendte sig fra et landbrugsland til en industriel kæmpe. Derefter var arrangørerne opmærksomme på, hvordan syge børn bliver taget hånd om i England, såvel som national børnelitteratur, der er kendt over hele verden.

Dronning Elizabeth II syntes spektakulært. Først i videoen med agent 007 udført af Daniel Craig, derefter direkte på podiet ledsaget af lederen af IOC Jacques Rogge.

Højdepunktet for ceremonien var som altid passagen foran tilskuerne til de nationale olympiske hold. I alt passerede 204 officielle delegationer og en gruppe uafhængige atleter under Den Internationale Olympiske Komites flag gennem stadionet. Nationale flag blev båret af stjernemestre. Basketballspiller Po Gasol blev den spanske standardbærer, tennisspiller Novak Djokovic var serbisk, og Maria Sharapova bar Ruslands nationale flag. Men de fleste standardbærere, 62 atleter, repræsenterede dronningen af sport - atletik.

Derefter begyndte den officielle del af ceremonien, hvor Elizabeth II erklærede de olympiske lege i London åbne. Så ankom David Beckham på en båd på Themsen med den olympiske flamme. Han sendte det videre til fem-gangs olympisk mester Steve Redgrave, som bragte det til stadion. De syv unge sportshåb i England bar ilden gennem stadionet, og de tændte fakkelen bestående af 204 kronblade. Ceremonien blev lukket af Sir Paul McCartney med The Beatles 'udødelige hit "Hey Jude".

Anbefalede: