Hvad Skete Der Ved OL I München I 1972

Hvad Skete Der Ved OL I München I 1972
Hvad Skete Der Ved OL I München I 1972
Video: Hvad Skete Der Ved OL I München I 1972
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, Februar
Anonim

De olympiske sommerlege i 1972 blev afholdt i den tyske by München, hovedstaden i forbundsstaten Bayern, i det sydlige Tyskland. I de seks år, der er gået siden valget af denne by som OL-stedet, har arrangørerne af spillet gjort et stort stykke arbejde.

Hvad skete der ved OL i München i 1972
Hvad skete der ved OL i München i 1972

Kolossale midler blev investeret i forbedringen af ​​München, efter at have bygget en metro, mange nye hoteller og rekonstrueret den centrale del af byen. Et enormt olympisk stadion med 80 tusind pladser med et originalt tag, der lignede et edderkoppespind, blev opført samt en række andre sportsfaciliteter, hvor deltagerne i spillene skulle konkurrere. Desuden var alle disse faciliteter udstyret med de mest moderne tekniske enheder på det tidspunkt.

Åbningsceremonien for OL fandt sted den 26. august. Konkurrencen blev deltaget af 7170 atleter, der kæmpede for 195 sæt medaljer. USSR-landsholdet fungerede glimrende efter at have vundet flest guldmedaljer - 50. USA-holdet, der tog andenpladsen, havde 33.

Desværre viste denne vidunderlige sportsbegivenhed sig at blive overskygget af tragedie. Ved daggry den 5. september infiltrerede palæstinensiske terrorister den olympiske landsby og dræbte to medlemmer af den israelske sportsdelegation og tog ni andre som gidsler. Terroristerne krævede løsladelse af flere hundrede fanger og fremsatte lidt senere et yderligere krav - at give dem et fly til Kairo samt muligheden for frit at komme til flyvepladsen med gidslerne. En hastigt planlagt og utilstrækkelig professionel redningsaktion dræbte alle ni gidsler, fem terrorister og en politibetjent. Tre terrorister blev fanget i live.

Medlemmerne af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) stod over for et meget seriøst spørgsmål: hvordan man skal reagere på denne alvorlige hændelse, om man skal fortsætte spillet eller afslutte dem? Derudover meddelte mange atleter, herunder de overlevende medlemmer af det israelske landshold, deres afgang fra München. Efter en vanskelig diskussion og en dags pause besluttede IOC at fortsætte OL. Konkurrencen sluttede den 10. september.

Denne tragedie førte til en dramatisk stigning i sikkerhedsforanstaltninger ved de efterfølgende OL, især inden for de olympiske landsbyers område. I mange lande er der også oprettet specielle antiterrorenheder.

Populær af emne.