Tragedie Ved OL I München I 1972

Tragedie Ved OL I München I 1972
Tragedie Ved OL I München I 1972

Video: Tragedie Ved OL I München I 1972

Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2022, December
Anonim

40 år er gået siden tragedien. OL i München skulle blive et symbol på det fornyede Tyskland og andre lande, der var "skyldige" i anden verdenskrig. Dette skete ikke: 11 israelske atleter blev terroriseret af palæstinensiske ekstremister, og arrangørerne af legene var ude af stand til at forhindre eller undertrykke konflikten. Var det en tragisk ulykke eller en overlagt sammensværgelse? Der er stadig ikke noget svar på dette spørgsmål.

Tragedie ved OL i München i 1972
Tragedie ved OL i München i 1972

Den 5. september 1972 gik væbnede palæstinensiske terrorister fra Black September-gruppen uhindret ind i OL-området og tog 11 israelske atleter som gidsel. Dette skete kl. 4:10. München var helt uforberedt på en sådan udvikling af begivenheder: ubevæbnede vagter, et dekorativt hegn omkring den olympiske landsby. Radikale ekstremister krævede løsladelse fra israelske fængsler af 232 PLO-medlemmer, to tyske terrorister og 16 fanger i vesteuropæiske fængsler.

Israels premierminister Golda Meir nægtede at forhandle med terrorister. De israelske hemmelige tjenester tilbød deres hjælp til at befri gidslerne, men tyskerne accepterede den ikke. Som et resultat blev alle 11 atleter dræbt. 5 militante og en tysk politibetjent Anton Fligerbauer blev også dræbt. Så kynisk som det kan synes, var en politimands død nyttig for opfattelsen af, hvad der var sket: begge folk led af ekstremister, og det var muligt at udtrykke deltagelse og sympati for Israel uden at føle sig skyldig. Navnene på de dræbte israelere: David Berger, Yosef Romano, Moshe Weinberg, Eliezer Khalfin, Zeev Friedman, Mark Slavin, Andrey Spitser, Kehat Shor, Amitsur Shapiro, Yaakov Springer.

FRG-myndighederne reagerede negativt på Israels anmodning om at suspendere De Olympiske Lege. De motiverede denne beslutning med det faktum, at "tilbagetog" ville betyde verdensterrorismens sejr, underkastet sig den. Så sport blev fortsat den næste dag. Som et resultat tog Sovjetunionen 50 guldmedaljer, USA - 33. Det er interessant at bemærke, at hvert femte "guld" i det amerikanske hold tilhører jøden Mark Spitz.

Det tyske politis sikkerhedsindsats betragtes som en af ​​de mest katastrofale operationer i specialtjenesternes historie. Er dette en ulykke? Den autoritative tyske udgave Der Spiegel ("Spejlet") offentliggør nogle dokumenter vedrørende begivenhederne for fyrre år siden. Disse dokumenter viser, at de tyske specialtjenester blev advaret to gange om det forestående terrorangreb. De undervurderede imidlertid vigtigheden af ​​de modtagne oplysninger og var sikre på, at Black September-gruppen var dårligt forberedt og ikke ville være i stand til at "vende om" i en by overfyldt med gæster og derfor lade tingene gå af sig selv.

Samtidig blev det kendt, at den "sorte september" blev assisteret af tyske nynazister. Wolfgang Abramovski og Willie Pohl, medlemmer af den nationale socialistiske modstandsgruppe for det store Tyskland, arbejdede tæt sammen med terroristerne. Måske var dette ekkoer af den angiveligt "faldne" nationalsocialisme for 27 år siden. Forresten ligger den bayerske hovedstad München geografisk ved siden af ​​den berygtede koncentrationslejr Dachau. Sammentræf?

I de næste 40 år har Tyskland forsøgt at skjule sporene af sine fejl. I mellemtiden iværksætter den israelske efterretning Mossad en operation kaldet "Guds vrede."”Israel vil gøre alt, hvad vi kan, for at overvinde terrorister, uanset hvor de er,” sagde Golda Meir i Knesset. Der blev udarbejdet en liste over prioriterede opgaver, der havde til formål at neutralisere og eliminere ikke kun "den sorte september", men også hele terrornetværket i Europa. Hvor længe vil ekstremister fortsætte med at "voldtage" den offentlige orden?

Sommeren 2012 markerer de olympiske lege i London.Her er der truffet kolossale sikkerhedsforanstaltninger. Den olympiske landsby er omgivet af 18 kilometer elektriske hegn, beskyttet af 13, 5 tusind soldater, mange hunde enheder, luftvåben og krigere er forberedt. På den ene side er sådan pragmatisme berettiget, på den anden side bliver ferien med "fred og venskab" til en anspændt forventning. Vil den sande atmosfære ved OL høre fortiden til? Det er vigtigt at forstå, at ekstremisme kun kan besejres af den samlede indsats fra hele verdenssamfundet.

Populær af emne.