De Berygtede OL I München I 1972

De Berygtede OL I München I 1972
De Berygtede OL I München I 1972

Video: De Berygtede OL I München I 1972

Video: De Berygtede OL I München I 1972
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, Oktober
Anonim

OL i München i 1972 blev desværre ikke berømt for fordelene ved arrangørerne eller atleterne. Det var dengang, terrorangrebet fandt sted, hvilket blev en af de mest forfærdelige begivenheder, der nogensinde har mørkt de olympiske lege.

De berygtede OL i München i 1972
De berygtede OL i München i 1972

XX Olympiske Lege, der blev afholdt i München i september 1972, blev berygtede for det palæstinensiske terrorangreb på den israelske delegation. IOC var ligesom de tyske myndigheder klar over, at et terrorangreb ville finde sted ved OL, og analytikere forudsagde endda 26 mulige scenarier for dets afholdelse, så arrangørerne af arrangementer kunne justere deres handlinger og yde beskyttelse til beboerne i det olympiske Landsby. Desværre blev de nødvendige foranstaltninger aldrig truffet.

En del af årsagen til terrorangrebet var forbuddet mod den palæstinensiske ungdomsforbunds deltagelse i XX olympiske lege. Formålet med gruppen Black October var at gribe repræsentanter for den israelske sportsdelegation til den efterfølgende udveksling af gidsler for palæstinensiske terrorister, der på det tidspunkt var i fængsler. Derudover omfattede deres planer mordet på flere atleter, som ville tillade yderligere pres på de israelske myndigheder og på samme tid ikke ville være forbundet med behovet for at håndtere direkte med politikerne selv, som var meget sværere at nå.

Tidligt om morgenen den 5. september kom 8 terrorister i træningsdragter og med rygsække fulde af våben ind i den olympiske landsby. De blev bemærket, men de mennesker, der var i landsbyen, besluttede, at de var atleter. Efter at have nået bygningen, hvor israelerne boede, skyndte terroristerne sig ind, skød to atleter og tog ni mennesker som gidsler. Lave kvalifikationer og dårlig faglig uddannelse af de mennesker, der førte forhandlingerne og operationen for at befri gidslerne, fik alle 9 fangede atleter til at dø, mens tre terrorister overlevede, og senere frigav de tyske myndigheder dem. En helikopterpilot og en politimand blev også ofre for angrebet.

Det var i 1972, at IOC først besluttede sig for en dags pause i legene. Mange atleter og gæster forlod München i frygt for deres liv. Israelerne blev nægtet udlevering til retssag mod de overlevende terrorister Samir Mohammed Abdullah, Abdel Khair Al Dnaoui og Ibrahim Masood Badran. De tyske myndigheders omdømme blev håbløst plettet, og det lykkedes dem ikke snart at rense sig for München-skændsel. Senere blev der oprettet en særlig antiterrorenhed i Tyskland, takket være hvilken gennemførelsen af militære operationer for at befri gidslerne blev mere succesrig end i 1972.

Anbefalede: