Hvordan Var OL I 1972 I München

Hvordan Var OL I 1972 I München
Hvordan Var OL I 1972 I München
Anonim

Sommer-OL i München 1972 er blevet et af de mest berømte. Byen har forberedt sig på det i mange år; mange nye sportsfaciliteter er blevet bygget. Et rekordantal atleter og deltagende lande deltog i konkurrencen. På trods af dette huskede verden hende ikke for hendes sportspræstationer, men for helt andre begivenheder.

Hvordan var OL i 1972 i München
Hvordan var OL i 1972 i München

7134 atleter fra 121 lande deltog i Sommer-OL 1972. For første gang blev deres atleter sendt af Albanien, Upper Volta, Gabon, Dahomey, Nordkorea, Lesotho, Malawi, Saudi-Arabien, Swaziland, Somalia, Togo. Sæt med priser blev spillet i 23 sportsgrene. For første gang under de olympiske lege blev begivenhedens officielle maskot præsenteret, det var den flerfarvede Waldi-gravhund.

Ifølge resultaterne af konkurrencen var lederne i medaljestillingen atleter fra Sovjetunionen, der vandt 50 guld-, 27 sølv- og 22 bronzemedaljer. Interessant nok fik sovjetiske atleter til opgave at vinde mindst 50 guldmedaljer til ære for 50-årsdagen for grundlæggelsen af Sovjetunionen. De sovjetiske olympiere klarede opgaven. Andenpladsen blev taget af det amerikanske hold, dets atleter modtog 33 guld-, 31 sølv- og 30 bronzemedaljer. Tredjepladsen gik til DDR med 20 guld-, 23 sølv- og 23 bronzemedaljer.

Banekonkurrencerne var meget stædige. Den sovjetiske sprinter Valery Borzov formåede at vinde to guldmedaljer på én gang og bryde amerikanernes udelte monopol. For indenlandske atleter var disse de første guldmedaljer i sprinten. Viktor Saneev vandt sin anden guldmedalje i tredobbelt spring. Leningrad-studerende Yuri Tarmak blev mester i højdespring efter at have overvundet højden på 223 cm. Gymnasten Olga Korbut udførte glimrende efter at have vundet tre medaljer af højeste standard og en sølv på én gang.

Cubanske boksere, der blev trænet af den sovjetiske træner Andrei Chervonenko, viste et sensationelt resultat i München, de vandt tre guldmedaljer. Boxere fra USSR med to guldmedaljer var lige bag dem. Alle guldmedaljer undtagen en gik til sovjetiske roere i kajak og kano. I freestyle og klassisk brydning vandt brydere fra USSR 9 guldmedaljer.

Ikke uden sportsfornemmelser ved OL - især den amerikanske svømmer Mark Spitz opnåede hidtil uset succes ved at vinde syv guldmedaljer på én gang og sætte syv verdensrekorder.

Desværre blev OL i München overskygget af tragedien om palæstinensiske terroristers beslaglæggelse af det israelske hold den 5. september. Et meget uprofessionelt politiforsøg på at befri gidslerne resulterede i, at elleve atleter og en politibetjent dræbte. Det var denne tragedie, der fik verdens hemmelige tjenester til at oprette specielle grupper til at bekæmpe terrorisme.

Det blev besluttet at fortsætte OL. En af grundene til denne beslutning var ønsket om at vise, at terroristers indsats ikke kan bryde atleternes ånder, og de olympiske lege står over enhver politisk forskel.

Anbefalede: