Hvordan Stadionet Blev Bygget I Tokyo Til Sommer-OL 2020

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Stadionet Blev Bygget I Tokyo Til Sommer-OL 2020
Hvordan Stadionet Blev Bygget I Tokyo Til Sommer-OL 2020

Video: Hvordan Stadionet Blev Bygget I Tokyo Til Sommer-OL 2020

Video: Hvordan Stadionet Blev Bygget I Tokyo Til Sommer-OL 2020
Video: Summer evening on the secondary railway from Zalishchyky to Chortkiv: train driver's view 2024, April
Anonim

Når store statsprojekter startes, opstår der altid vanskeligheder, uenigheder og problemer. Opførelsen af det olympiske stadion i Japans hovedstad fandt også sted ikke på en jævn, men jævn vej. Som et resultat blev det bygget til tiden, men alligevel måtte arrangørerne af konstruktionen gå til mindst et trick.

Hvordan stadionet blev bygget i Tokyo til sommer-OL 2020
Hvordan stadionet blev bygget i Tokyo til sommer-OL 2020

Zaha Hadids uopfyldte projekt

Først ønskede de at bygge stadionet i henhold til projektet fra den verdensberømte kvindelige arkitekt og designer, britisk kvinde med irakiske rødder Zaha Hadid. Men projektet var kompliceret og meget dyrt - omkring 2,2 milliarder dollars, hvilket førte til udbredt kritik af hovedstadens myndigheder. Visualiseringen af stadionet, der blev præsenteret for andre arkitekter, forårsagede straks negative anmeldelser og uenigheder: nogle sammenlignede de vigtigste olympiske faciliteter med en skildpadde, andre med en hvid elefant, og for nogle mindede det om en cykelhjelm. Efter hede og heftige diskussioner besluttede de at opgive det og begyndte at lede efter en anden arkitekt med mere acceptable faglige ideer.

Billede
Billede
Billede
Billede

Kengo Kumas projekt

De fandt en sådan arkitekt. Det viste sig at være japansk Kengo Kuma. Det projekt, han foreslog, var baseret på traditionerne for Japans nationale arkitektur i stil med "træ og grønt" og afspejlede motiverne for de gamle bygninger i middelalderen. Stadionet blev kendetegnet ved dets miljøvenlighed og dygtige integration i det omkringliggende landskab.

Billede
Billede

Ja, de økonomiske omkostninger ville blive reduceret, hvis det nye accepterede projekt blev implementeret. Op til omkring $ 1,2 mia. Men arenaens kapacitet vil også ændre sig nedad: fra 80 tusind (ifølge Hadids projekt) til 68 tusind mennesker.

Billede
Billede

Inden for arkitektur og konstruktion kan du nogle gange ikke komme over de bedste skikke. F.eks. Finder byggeriet ikke sted i de planlagte og godkendte vilkår. En lignende ting skete under opførelsen af hovedstadionet i Tokyo: dets opførelse begyndte i december 2016, og dette er 14 måneder senere end den annoncerede dato.

Alligevel er det vanskeligt at holde sig inden for stive grænser, især når det kommer til storslåede bygninger. På opførelsen af hovedstadionet i hovedstaden i Japan brugte de ikke 1,2 mia. Dollars, men omkring 1,5 mia. $. Men cirka 80% af alle omkostninger vil blive kompenseret med midler fra statskassen og hovedstadens budget. Resten af udgifterne planlægges refunderet med penge, der modtages efter 5 sports lotterier.

Det nye stadion blev rejst på stedet for den tidligere nedrevne gamle, som engang (for første gang i Japan) var vært for de olympiske lege.

Den store konstruktion blev udført af et konsortium ledet af Taisei Corp. Arbejdet fortsatte efter planen og blev afsluttet i begyndelsen af vinteren 2019. Stadionet blev åbnet den 16. december.

Billede
Billede

Stadionets funktioner og nuancer

Hvad er specielt ved stadionet? Træ. Produkter fra det blev brugt i mange strukturelle elementer og facader. Men også her var det ikke uden en ny nuance. Trækonstruktioner og detaljer bruges kun op til niveauet på tredje sal, og på højere niveauer erstattes de af aluminiumsimitationer med en særlig belægning i træfarven. Det vil være meget vanskeligt at skelne mellem, hvor det rigtige træ er, og hvor kun dets lighed og billede er, hvis du ikke kommer tæt på det. Denne arkitektoniske løsning opstod af hensyn til konstruktiv og brandsikkerhed. Derudover kan man påpege en anden grund til denne ikke helt ærlige tekniske udførelse: Arrangørerne af stadionets konstruktion suspenderede leveringen af deres japanske træ til lave indkøbspriser og begyndte at bestille træ fra nabolandene til Japan, hvor kravene til kvaliteten standarder for skovprodukter er meget lavere end for Japan.

Udenfor ser stadionet ganske standard ud uden specielle arkitektoniske lækkerier. Ved siden af ligger den hellige Meiji Jingu Forest Park, som er hjemsted for titusinder af træer bragt fra forskellige regioner i Japan.

Anbefalede: