Hvordan Fisht Stadion Blev Bygget

Hvordan Fisht Stadion Blev Bygget
Hvordan Fisht Stadion Blev Bygget

Video: Hvordan Fisht Stadion Blev Bygget

Video: Hvordan Fisht Stadion Blev Bygget
Video: Коп по Войне. Подземелья Кёнигсберга. Секретная информация. Истории Профессора 2023, Marts
Anonim

Fisht Olympic Stadium blev bygget i Sochi til de olympiske og paralympiske lege i 2014. Det grandiose sportsanlæg er blevet centrum for den olympiske park. Standsene på sportsarenaen, der er unik for Rusland, er designet til 40 tusind tilskuere; i fremtiden vil antallet af pladser øges med yderligere 5 tusind.

Hvordan Fisht stadion blev bygget
Hvordan Fisht stadion blev bygget

Det blev besluttet at navngive stadionet "Fisht" til ære for den eponyme top, der ligger i den vestlige del af den vigtigste kaukasiske højderyg. Mount Fisht når næsten 2.900 meter i højden og er et meget populært turistmål i den europæiske del af Rusland. Ordet "fisht" oversættes fra Adyghe-sproget som "gråhovedet", "hvidt hoved", "hvid frost". Navnet afspejler bjergets udseende - toppen er dækket af gletschere. Det var dette landskab, der blev prototypen på det centrale olympiske stadion: den åbne tagkonstruktion, dækket af en speciel polymer, skaber effekten af et lag sne der ligger på det. Taget gør bygningen til det højeste objekt i den olympiske park, og når man ser mod bjergene, bliver det 70 meter store stadion en harmonisk del af det naturlige panorama.

Fisht blev bygget ved hjælp af de mest moderne bygningsteknologier. Rammen, der ligner blonder, består af mange metalbuer, bjælker og andre elementer. Prioriteten under byggeriet var sikkerheden for atleter og tilskuere. Under anlæggets opførelse var miljøsikkerhed og minimering af mulige miljøskader af stor betydning. Der blev også lagt stor vægt på at skabe et tilgængeligt miljø for mennesker med handicap. Ved design blev kravene fra Den Internationale Paralympiske Komité fuldt ud taget i betragtning.

Stadionskålens højde er 36 meter. For at gøre det lettere for tilskuere er det opdelt i sektorer, hver med en separat indgang. Alle niveauer på arenaen er forbundet med elevatorer og trapper. Stadionpladserne er installeret på en sådan måde, at det visuelt forstørrer rummet og fremhæver scenen. For at give denne effekt er de øverste rækker mørke i farve, fra top til bund bliver sæderne lavet af fugtbestandigt materiale lyse. Jernbaner er monteret på bygningens tag med specielt udstyr designet til at transportere tunge belastninger i højden. Der er også installeret mere end 20 elevatorer.

De olympiske anlægs unikke tekniske egenskaber gør det muligt at iscenesætte selv operaoptrædener inde. Fisht stadium er planlagt til at blive brugt til at afholde koncert- og underholdningsbegivenheder og forskellige shows. Og selvfølgelig vil anlægget ikke ophøre med at udføre sin vigtigste sportsfunktion: det vil være vært for træning for atleter, kampe for det nationale fodboldhold såvel som FIFA World Cup 2018.

Populær af emne.