Sommer-OL 1948 I London

Sommer-OL 1948 I London
Sommer-OL 1948 I London

Video: Sommer-OL 1948 I London

Video: Sommer-OL 1948 I London
Video: London 1948 Olympic Marathon | Marathon Week 2024, April
Anonim

Der var ingen OL under Anden Verdenskrig. De første sommerkonkurrencer blev arrangeret i 1948 i London, hvilket blev et tegn på begyndelsen på et fuldt udviklet fredeligt liv, herunder inden for sport.

Sommer-OL 1948 i London
Sommer-OL 1948 i London

London blev valgt som hovedstad i spillene på trods af den alvorlige økonomiske situation i Storbritannien i denne periode. Landet bevarede stadig det rationeringssystem, der blev indført i krigstid på grund af mangel på mad. Dette var det andet OL i London, det første blev organiseret i 1908 og adskiller sig ikke i omfang.

I alt deltog atleter fra 59 lande i konkurrencen. Tyskland og Japan blev udelukket fra spillene som angriberlande under Anden Verdenskrig. Sovjetunionen overvejede muligheden for at sende sit hold til konkurrencen, men dette kunne ikke gøres på grund af politiske forskelle. Også flere lande delegerede for første gang deres atleter til legene. Blandt dem var Burma, Venezuela, Libanon og flere andre lande.

I den uofficielle holdbegivenhed tog USA-holdet førstepladsen. De største succeser er opnået af amerikanske løbere og svømmere, både kvinder og mænd. Anden og tredjepladsen blev taget af Sverige og Frankrig med en stærk føring over lederen. Storbritannien var kun på 12. plads i den samlede medaljestilling efter land. Holdet modtog kun tre guldmedaljer: to i roning og en i sejlads.

Det finske hold er blevet den ubestridte leder inden for gymnastik. Hun vandt 6 guld-, 2 sølv- og 2 bronzemedaljer. Konkurrencer for mænd på hesteryg blev anerkendt som unikke. Tre finske atleter modtog guldmedaljer, selvom det oprindeligt skulle overrækkes et sæt priser.

I boksning vandt argentinske atleter 2 guld på én gang. Landsholdene i Sydafrika og Ungarn var i stand til at prale af det samme antal priser. Amerikanere, der fører i mange andre sportsgrene, har kun vundet en sølvmedalje.

Interessant var det faktum, at det engelske fodboldhold ikke kunne være blandt medaljerne. Guld gik til Sverige, sølv til Jugoslavien og bronze til Danmark.

Anbefalede: