Hvem Er Oscar Pistorius

Hvem Er Oscar Pistorius
Hvem Er Oscar Pistorius

Video: Hvem Er Oscar Pistorius

Video: Hvem Er Oscar Pistorius
Video: Oscar Pistorius runs 400M London Summer Olympics 2012 2024, Kan
Anonim

På trods af at Oscar Pistorius ikke er udpeget blandt kandidaterne til olympisk guld, vil alle sydstart af denne sydafrikanske løber helt sikkert tiltrække øget opmærksomhed fra pressen og tilskuere. Årsagen er, at den 25-årige atlet ikke har ben under knæene, han konkurrerer med regelmæssige løbere på proteser.

Hvem er Oscar Pistorius
Hvem er Oscar Pistorius

Oscar Pistorius blev født med en fødselsdefekt, som menes at være forårsaget af miljøproblemer. Under knæene havde han ingen knogler, og barnets ben blev amputeret, da han endnu ikke var et år gammel. Derfor bruger Pistorius proteser næsten hele sit liv og gør ting utroligt set fra de fleste menneskers synspunkt - Oscar gik i sport fra skolen, og det var ikke skak eller skydning, men rugby, brydning, vandpolo. Senere koncentrerede han sig om atletik - sprint.

Pistorius har deltaget i internationale konkurrencer for mennesker med handicap mere end én gang. Han har tre guldmedaljer ved verdensmesterskabet for handicappede, guld- og bronzemedaljer ved de paralympiske lege i 2004 og tre førstepladser ved de samme 2008-spil. Hans succes imponerede sportssamfundet så meget, at International Athletics Federation i 2005 inviterede sydafrikaneren til at deltage i Golden League og Grand Prix-stadierne - de mest prestigefyldte konkurrencer fra verdens stærkeste atleter. I 2011 modtog Oscar sølv for at deltage i 4x400 meter stafet ved verdensmesterskabet, og i år, selv før starten på OL i London, vandt han to sølvpriser ved afrikansk mesterskab.

Pistorius proteser er kulfiberstrukturer designet og fremstillet af det islandske firma Ossur. Deres unikke egenskaber er sådan, at International Association of IAAF endda bestilte en undersøgelse foretaget af specialister for at finde ud af, om de giver atleten en fordel i forhold til almindelige løbere. I januar 2008 blev en konklusion modtaget med et bekræftende svar - fjederegenskaberne af den lette polymer gør det meget lettere at køre. Derfor besluttede IAAF at forbyde Oscar at konkurrere med almindelige løbere. I maj samme år optrådte der imidlertid en mere detaljeret undersøgelse, der tog højde for negative faktorer - for eksempel vanskelig start og sving. Den Internationale Føderation omvendte sin beslutning.

Ved OL i London er Oscar Pistorius planlagt til at konkurrere i 400 meter individuelle løb og stafetløb.

Anbefalede: