Hvem Er Blade Runner Oscar Pistorius?

Hvem Er Blade Runner Oscar Pistorius?
Hvem Er Blade Runner Oscar Pistorius?

Video: Hvem Er Blade Runner Oscar Pistorius?

Video: Hvem Er Blade Runner Oscar Pistorius?
Video: Oscar Pistorius runs 400M London Summer Olympics 2012 2024, Kan
Anonim

På trods af at deltageren til de Olympiske lege i London Oscar Pistorius ikke blev betragtet som en reel konkurrent til sejr, så publikum med interesse starten på denne løber. Årsagen til denne opmærksomhed er, at den sydafrikanske sprinter blev verdens første paralympiske med proteser til at konkurrere i OL sammen med sunde atleter.

Hvem det?
Hvem det?

Oscar Pistorius blev født i 1986 i Johannesburg. Drengen havde en medfødt defekt - fraværet af begge fibulære knogler. Læger insisterede på amputation af begge ben under knæet, og de rådede til at gøre dette så tidligt som muligt for at fremskynde barnets tilpasning. Forældrene til den fremtidige mester accepterede operationen, da Pistorius kun var 11 måneder gammel, og i en alder af 13 måneder var han allerede iført specielle proteser.

Oscar deltog i en almindelig skole for drenge, hvor han aktivt var involveret i sport. På trods af den fysiske lidelse var han glad for rugby, tennis, løb, vandpolo, brydning. Efter at have lidt knæskade ved skolekonkurrencer måtte Pistorius opgive nogle sportsdiscipliner, især fra sin elskede rugby.

Træneren henledte opmærksomheden på, at den unge mand viser fantastiske resultater i sprintløb, og rådede ham til at fokusere på denne sport. Den første store internationale start for Pistorius var de paralympiske lege i 2004 i Athen. Der vandt atleten to priser: en bronzemedalje i 100 meter løb og en guldmedalje i 200 meter løb. Atleten ville dog ikke stoppe der. Begyndende at konkurrere om almindelige løbere, viste Pistorius hidtil usete resultater: ved Rom-turneringen i 2007 vandt han sølv på 400 meter.

Det ser ud til, at en række vellykkede starter i konkurrencer for almindelige løbere forudså Oscar Pistorius en strålende sportskarriere, men i 2008 besluttede International Association of Athletics Federation (IAAF) at fjerne atleten fra at deltage i turneringer, der ikke er beregnet til personer med handicap. Hendes beslutning var baseret på forskning om, at lette og fjedrende proteser gav Pistorius en fordel i forhold til almindelige løbere.

Til løb bruger atleten islandske specialisters Cheetah Flex-Foot proteser, der koster mere end $ 30.000. Takket være dem fik Pistorius kaldenavnet "Blade Runner". Disse proteser er lavet af kulfiberforstærket plast, som er et holdbart, men meget let materiale. På trods af nogle af de fordele, de giver løberen, gør proteser det også vanskeligt at konkurrere, hvilket gør det vanskeligt at hjørne og bremser starten. Disse argumenter hjalp Pistorius med at anfægte IAAF's beslutning ved at gå til Court of Arbitration for Sport.

Atleten var ude af stand til at kvalificere sig til OL i Beijing, men han deltog i de paralympiske lege i 2008. Disse konkurrencer bragte Pistorius 3 guldmedaljer og en paralympisk rekord i en afstand af 400 meter. Fortsat intensiv træning stræbte atleten for at opfylde sin elskede drøm - at konkurrere ved sommer-OL. 2011 blev præget af endnu en sejr for Oscar Pistorius: han blev verdens første amputerede paralympiske, der formåede at løbe en afstand på 400 meter på mindre end 46 sekunder.

Den personlige rekord, som atleten havde sat i den lille italienske by Lignano (45, 07 sekunder på 400 meter), gjorde det muligt for ham at kvalificere sig til verdensmesterskabet i atletik 2011 og OL i London. Efter at have optrådt ved verdensmesterskabet i semifinalen på 4x400 m stafet som en del af det sydafrikanske landshold, blev Pistorius dets sølvmedalje.

Hovedbegivenheden i 2012 for atleten var præstation ved de Olympiske lege. I den individuelle konkurrence var Oscar Pistorius ikke i stand til at nå de sidste løb, men han var heldig nok til at deltage i finalen i mænds 4x400m stafet som en del af landsholdet i hans land. Oscar fik den sidste fjerde etape. Efter resultatet af stafetten tog det sydafrikanske hold ottende plads. På trods af hans mislykkede præstation ved OL i 2012 beviste Oscar Pistorius ved personlig eksempel, at et fysisk handicap ikke skulle være en hindring for at opfylde en drøm.

Anbefalede: