Sådan Beregnes Vægten

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beregnes Vægten
Sådan Beregnes Vægten

Video: Sådan Beregnes Vægten

Video: Sådan Beregnes Vægten
Video: Beregning af vinkel mellem linjer beskrevet ved ligninger 2024, Kan
Anonim

Det er svært at finde en person i en moderne by, der er helt tilfreds med sit udseende og figur - hundreder og tusinder af mennesker sulter, træner på simulatorer, sidder på udmattende kostvaner og prøver at tabe ekstra pund. Imidlertid er bestræbelserne undertiden forgæves. Når alt kommer til alt, uanset hvor meget du prøver at tabe dig, bliver vægten ikke lavere. Årsagen kan være meget enkel - denne vægt er ikke overflødig for dig individuelt.

Færdige tællere, der måler tilstedeværelsen eller fraværet af overskydende kropsvægt, viser ikke altid pålidelige data. De tager ikke højde for dine unikke personlige parametre. Derfor, hvis du vil afgøre, om du er overvægtig og måle det, er det bedst at bruge pålidelige metoder.

Sådan beregnes vægten
Sådan beregnes vægten

Instruktioner

Trin 1

Moderne eksperter, blandt de mange måder at måle kropsvægt, skelner mellem metoden til måling af interkostalvinklen, som viser din kropstype. Placer dine håndflader under de nederste ribben, så de danner en trekant og bestem skarpheden i den vinkel, som de forbinder sig med. Hvis denne vinkel er skarp, har du en astenisk type fysik. Hvis vinklen er rigtig, har du en atletisk kropstype. Mennesker med en stump interkostal vinkel er af pyknic-typen.

Psykoterapeut Igor Litvinov har oprettet en speciel tabel, hvor du kan bestemme den mest optimale vægt for hver type bryst. Find dine parametre i tabellen, og sammenlign din tilgængelige vægt med den, der er angivet i tabellen.

Sådan beregnes vægten
Sådan beregnes vægten

Trin 2

Body mass index er en populær måde at bestemme overvægt på, og næsten alle kender dens formel.

Skriv din vægt ned i kg og din højde i meter. Del vægten med kvadratet af højden, og som et resultat får du en universel indikator, der viser normen eller afvigelse fra normen i kropsvægt. Samtidig er forskellige eksperter uenige om, hvilket antal der betragtes som normen. Nogle kalder det 24, 9, andre siger, at normal BMI varierer fra 20 til 23. Tal fra 24 til 29 er signaler med overvægt, og et indeks på 30 og derover indikerer alvorlig overvægt.

Trin 3

Tabellen til Michael E. DeBakey, en amerikansk hjertekirurg, der er berømt for de første hjertetransplantationer, er baseret på princippet om korrespondance mellem kropsvægt og det menneskelige kardiovaskulære systems helbred. Tjek tabellen, og bereg, hvilken vægt DeBakey anser for at være optimal for din højde og krop. Hvis vægten overstiger dette tal, er dit hjerte i yderligere fare.

tablica-debeyki
tablica-debeyki

Trin 4

Det er ingen hemmelighed, at hver person har en unik form for stofskifte, som parametrene for normen for hans vægt også afhænger af. Især hvis du har et langsomt stofskifte, er beregningen af kropsvægt efter metoden fra Barbara Edelstein velegnet til dig.

Beregningen udføres i to faser. I det første trin skal du beregne den vægt, du kan have med en metabolisk hastighed. Beregningsformel: Til 45 kg, tilføj 1 kg for hver centimeter af din højde over 150 cm, og tilføj også 0,5 kg for hvert livsår over 25 år. Denne parameter må ikke overstige 7 kg.

På det andet trin korrigeres de opnåede data.

• tilsæt fra 4,5 til 7 kg;

• tilføj derefter 4 til 7 kg (hvis din kropsvægt er 90 kg);

• tilføj et par kg mere (hvis kropsvægten er over 100 kg).

Som et resultat vil du tage på i vægt, som du kan stræbe efter uden at skade dit helbred.

Anbefalede: