Sådan Beregnes Din Puls For Fedtforbrænding Under Træning

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beregnes Din Puls For Fedtforbrænding Under Træning
Sådan Beregnes Din Puls For Fedtforbrænding Under Træning

Video: Sådan Beregnes Din Puls For Fedtforbrænding Under Træning

Video: Шпатлевка стен и потолка. З способа. Какой самый быстрый? 2022, December
Anonim

Kroppen er et biologisk system, der klart reagerer på eventuelle eksterne og interne processer med en puls. Så i menneskekroppen, afhængigt af hyppigheden og ændringer i pulsen, kan forskellige processer iværksættes, herunder fedtforbrænding. For at tabe sig skal du beregne pulsen korrekt og bestemme den optimale belastningszone.

Sådan beregnes din puls for fedtforbrænding under træning
Sådan beregnes din puls for fedtforbrænding under træning

Hvorfor er det vigtigt at overvåge din puls under træning?

Puls er det, der adskiller vægttabsjogging fra regelmæssig sundhedsjogging, specielle fedtforbrændingsøvelser fra klassisk aerobic. Derfor er det meget vigtigt konstant at måle din puls under enhver træning for at få maksimal effekt. Faktum er, at en person måske tror, ​​at han træner fuldt ud, og på dette tidspunkt betragter kroppen den viste fysiske aktivitet som meget "let". Som et resultat opnår den, der træner, ikke de ønskede resultater.

Hvordan man beregner din fedtforbrændende puls under træning?

Eksperter opdeler alle belastninger i fem hovedområder. Den puls, hvormed fedt mest effektivt forbrændes, er i den aerobe zone, men det kan være forskelligt for hver person. Pulsområdet for fedtforbrænding kan variere fra 70 til 80 procent, og du kan beregne det ved hjælp af en speciel formel: (220 - a) x0,7

Hvor bogstavet "a" angiver trainees alder, betyder tallet 220 "loftet" for den menneskelige puls. Hvad angår tallet 0, 7 eller 0, 8, angiver de rækkevidden af ​​den puls, der vises under fedtforbrænding.

Kroppen kan også arbejde i zonen med lavt hjertestress under træning. Denne zone opstår, når vejrtrækningen bliver hurtigere, varmer kroppen op, løber og i begyndelsen af ​​træningen. Hvis træningsprogrammerne var opstillet korrekt, går kroppen efter minimumsbelastningszonen ind i fitnesszonen, der ligger mellem zoner med minimums- og fedtforbrændingsbelastninger. Der er ingen positive ændringer i fitnesszonen, men mængden af ​​kalorier, der forbrændes af kroppen, øges.

Med øgede belastninger bevæger kroppen sig glat fra fitnesszonen til den aerobe. Det er muligt at bestemme overgangen til denne zone af den øgede mængde absorberet luft, det vil sige ved stigningen i vejrtrækningen. På dette tidspunkt øges lungerne, og på samme tid øges kroppens evner betydeligt. I den aerobe zone forbrændes alle overskydende kalorier perfekt, og fedt begynder at forbruges aktivt.

Derefter bliver den aerobe zone anaerob, hvilket har en helt anden betydning for kroppen. På dette tidspunkt skifter kroppen allerede til iltfrit fedt. Her bruges kulhydrater som "brændstof", og fedt anvendes i den mindste del. Mælkesyre i et sådant område betragtes som et biprodukt. Under træning på det anaerobe niveau bliver musklerne trætte meget hurtigere, så det vil ikke være muligt at engagere sig i en sådan forbedret fysisk aktivitet i lang tid.

Efter den anaerobe zone kommer den farligste zone, kaldet "zone med maksimal belastning". Ved overgangen til et sådant niveau øges belastningen på hjertet, åndedrætssystemet fungerer med maksimal effektivitet, og kroppen begynder at bruge alle bufferstoffer og akkumulerede reserver. Det anbefales ikke at træne på dette niveau uden specielt behov, og hvis disse intensive træninger er nødvendige, skal de kun finde sted under opsyn af en erfaren træner.

Populær af emne.