Sådan Vælger Du Et Smøremiddel Til Cykelkæder

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du Et Smøremiddel Til Cykelkæder
Sådan Vælger Du Et Smøremiddel Til Cykelkæder

Video: Sådan Vælger Du Et Smøremiddel Til Cykelkæder

Video: Sådan Vælger Du Et Smøremiddel Til Cykelkæder
Video: Sådan smører du kæden på din cykel, samt opbygningen af en cykelkæde 2024, April
Anonim

Enhver cyklist kender til behovet for at passe en cykelkæde - men ikke alle er opmærksomme på, hvordan de skal smøres for at undgå hurtig slitage og andre ubehagelige konsekvenser. At vælge det rigtige smøremiddel til din cykelkæde er ret simpelt - det vigtigste er at forstå dens typer og deres formål.

Sådan vælger du et smøremiddel til cykelkæder
Sådan vælger du et smøremiddel til cykelkæder

Smøremidler

Smøring er afgørende for en cykelkæde, da det reducerer friktion i kontaktled og dele - fordi kæden er i konstant bevægelse og i kontakt med kassetterne og tandhjulene i systemet. Disse mekaniske påvirkninger slides hurtigt af dele og får cyklen til at fungere forkert. Tohjulsvennen skal vedligeholdes regelmæssigt, begrænset til rengøring og smøring af kæden.

For en jævn betjening af cykelkæden skal du bruge specielle olier, der forhindrer "rasling" og vedhæftning af snavs.

Nogle cyklister bruger ofte husholdningsmotorolie som smøremiddel, hvilket er let at købe til en billig pris i enhver butik. Denne type smøremiddel er ikke egnet til vedligeholdelse af en cykelkæde, da maskinolien bogstaveligt talt samler snavs og støv på sig selv og beskadiger selve kæden og stjernerne. Det anbefales på ingen måde til brug på dyre moderne cykler, der kræver den bedste håndtering af deres dele.

Valg af smøremiddel

Smøremidler til cykelkæder er klassificeret i aerosol, væske og to-komponent. Aerosolsmøremiddel er en flydende olie i dåser med rør og er beregnet til behandling af bevægelige kædeelementer. Det skal vælges til smøring af svært tilgængelige steder og til lange ture, da det er helt sikkert at have det med i en rygsæk (olie siver ikke gennem halmen). Ulempen ved aerosoldåser er sandsynligheden for at sprøjte smøremidlet på cykelens fælge eller bremseskiver.

Typisk bruges denne type smøremiddel til vedligeholdelse i garage- eller hjemmeforhold såvel som i cykelværksteder.

Flydende smøremiddel er et specialiseret flydende materiale, der er ideelt til håndtering af cykelkæder på grund af dets egenskaber og bekvem dispenseremballage. Et to-komponent fedt består af et opløsningsmiddel og en tyk olie. Når kæden er smurt, fordamper opløsningsmidlet hurtigt, og olien forbliver i kædesamlingerne i lang tid.

Et fremragende valg til vådt vejr er et fugtigt vejrfedt, der er snavsafvisende, beskyttende og vandafvisende samt lav skylning med fremragende klæbeegenskaber. Det bruges normalt i høj luftfugtighed og i andre aggressive miljøer.

Anbefalede: