Hvor Ofte Kan Du Løbe

Indholdsfortegnelse:

Hvor Ofte Kan Du Løbe
Hvor Ofte Kan Du Løbe

Video: Hvor Ofte Kan Du Løbe

Video: Hvor Ofte Kan Du Løbe
Video: EaggerStunn ft. Pharfar - Du Ka Løbe 2024, Kan
Anonim

Det bemærkes, at det ikke er så svært at starte jogging, da det er at bestemme, hvor ofte der skal løbes. Muskelsmerter, træthed eller manglende resultater fører ofte til frustration over denne type fysisk aktivitet. I mellemtiden er løb egnet til næsten alle, du skal bare beregne træningens tidsplan og intensitet korrekt.

Hvor ofte kan du løbe
Hvor ofte kan du løbe

Nybegyndere, der ønsker at se effekten så hurtigt som muligt, undrer sig over, om det er okay at løbe hver dag. I teorien kan jogging ske dagligt, men det anbefales ikke altid.

Hvor meget - afhænger af kroppen

En af de vigtigste forudsætninger for effektiv løb er kontinuitet. Hvis du løber i 5 minutter og går en halv time, er det ikke jogging, men bare en gåtur. Fitnesseksperter anbefaler at starte med en 30-60 minutters session, hvor du løber i en afstand på 20 km.

Til forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme har du brug for mindst to sådanne træningsprogrammer om ugen. Kun en forberedt organisme kan modstå en sådan belastning, derfor skal du først skifte mellem at løbe og gå og gradvist stræbe efter en kontinuerlig løbetur.

Hvor mange gange om ugen skal du løbe for at opnå optimal præstation? For en trænet krop skal du øge antallet af træningsprogrammer til tre om ugen. Dette er det maksimale, som ikke anbefales at overskride for at undgå overanstrengelse og sundhedsskade. Tro ikke, at jo oftere du træner, jo bedre bliver resultatet. Hvis musklerne ikke får hvile, har de ikke tid til at komme sig og træner ikke kun, men er også i risiko for skade.

En eller to gange om dagen?

Når du selv beslutter, hvor ofte du har brug for at løbe, skal du forstå, om din krop straks er klar til en tung belastning, eller er det værd at opdele en lang session i to kortere? For eksempel er det mere tilrådeligt at løbe 5 km om morgenen og 5 km om aftenen end kun 10, når man kommer sig efter strækning.

Når du planlægger en timeplan, skal du også tage højde for det terræn, du skal løbe på. Hvis det er en snavs eller snevej, vil belastningen på bevægeapparatet være større end ved træning på et løbebånd.

Husk, at kørsel på asfalt eller beton er meget skadeligt for dine led. For at blødgøre belægningens rekyl skal du bruge en fjedrende ortopædisk sko. Det er også værd at overveje vejrforholdene - hvis det regner eller er varmt udenfor, er det bedre at tage to korte løbeture i stedet for en lang.

Denne træningsform er velegnet til meget travle mennesker, begyndere i sport eller bare amatører. For professionelle eller løbere, der ønsker at opnå bestemte højder inden for sport, er en sådan tidsplan ikke egnet. De har brug for at blive forlovet dagligt i mindst en time og give kroppen hvile efter behov. Normalt tager professionelle en pause fra jogging efter intens træning inden konkurrencen såvel som på grund af sygdom og skade.

Anbefalede: