Sådan Lærer Du At Løbe I Lang Tid

Indholdsfortegnelse:

Sådan Lærer Du At Løbe I Lang Tid
Sådan Lærer Du At Løbe I Lang Tid

Video: Sådan Lærer Du At Løbe I Lang Tid

Video: Sådan Lærer Du At Løbe I Lang Tid
Video: 3 Løbetips til en hurtigere 5km tid! 2024, April
Anonim

Løb er en garanti for sundhed og høje sportsresultater. Det er alsidigt og kan være grundlaget for fysisk kondition i enhver sport. Imidlertid kan ikke alle løbe i lang tid.

Sådan lærer du at løbe i lang tid
Sådan lærer du at løbe i lang tid

Instruktioner

Trin 1

Start med let jogging om morgenen. Hvis du aldrig har lavet atletik før, skal du først vænne dig til den nye belastning. Få dig lette, behagelige løbesko, og gå ud hver morgen i skoven eller parken. Tidsindstillet i 10-15 minutter og løb i et let, frit tempo. Sørg for, at din vejrtrækning er glat og ikke forskudt. Dette vil være en god start for lange løbeture.

Trin 2

Inkluder krydstræning i din træningsproces. Efter 2-3 måneder eller endnu tidligere tilpasser din krop sig allerede frit til at løbe. Begynd at køre længere kørsler på 5, 7 eller endda 9 km. I princippet er 5 km tilstrækkelig. Du kan køre dem på 30-40 minutter, hvis du gør det i et langsomt tempo. På dette stadium kan du allerede fjerne morgenkørsler.

Trin 3

Gør det til en regel at øge tempoet for at passere afstanden. Tag altid et stopur, når du går ud på banen. Optag tid og kilometertal i din sportsdagbog. Hvis du for eksempel løb 5 km på 40 minutter i denne uge, så prøv at reducere denne tid til 37 minutter den næste uge. På denne måde vil du udvikle hastighedsudholdenhed til længere løb.

Trin 4

Foretag lange accelerationer langs løbet. Efter 1-2 måneders sådan træning vil du allerede være i stand til at øge tempoet i løbet af afstanden. Mål mentalt 6-8 segmenter på 100-150 meter (trin). Fremskynd denne afstand, mens du er på tværs af landet. Snart vil du føle, hvor meget stærkere dine ben er blevet, og hvordan din udholdenhed er steget.

Trin 5

Forøg din løbeafstand. Nu kan du krydse 7-10 km. Kør i et roligt tempo i starten. Igen, efter 1-2 måneder, skal du tænde for acceleration i løbet. Det vil sige, at alt vil starte forfra. Når udholdenheden øges, vil løbeafstanden øges. Glem ikke at registrere alle data og indikatorer i din sportsdagbog.

Trin 6

Deltag i forskellige atletik konkurrencer. For at lære at løbe i lang tid skal du gøre det i en gruppe stærke atleter. Langdistancekonkurrencer på 5-10 km eller mere egner sig netop til dette formål. Jo mere du deltager i dem, jo flere fremskridt kan du gøre.

Anbefalede: