Sådan Trækker Du Vejret, Mens Du Løber

Indholdsfortegnelse:

Sådan Trækker Du Vejret, Mens Du Løber
Sådan Trækker Du Vejret, Mens Du Løber

Video: Sådan Trækker Du Vejret, Mens Du Løber

Video: Sådan Trækker Du Vejret, Mens Du Løber
Video: Løbeteknik: Sådan skal du trække vejret når du løber 2024, Kan
Anonim

Evnen til at køre lange løb uden at opleve stor træthed afhænger af mange faktorer. Dette påvirkes af ernæring, stress, søvnmønstre og meget mere. Et af de vigtigste elementer i løb, hvilket gør det let at bære, er korrekt vejrtrækning.

Sådan trækker du vejret, mens du løber
Sådan trækker du vejret, mens du løber

Instruktioner

Trin 1

Lær at trække vejret dybt. Menneskelige lunger er store nok, deres volumen er ikke meget mindre end brystets volumen. Imidlertid bruger det overvældende flertal af mennesker kun en lille del af dette organs muligheder. I mellemtiden kan alle lære at trække vejret dybt. Under en dyb indånding er underlivet involveret, mens membranen er tændt. Når du trækker vejret på denne måde, opbevarer kroppen en stor mængde ilt, hvilket forhindrer kvalme og svimmelhed. Hvis du bruger denne vejrtrækning, mens du løber, kan du øge din udholdenhed betydeligt.

Trin 2

Lær at holde trit med din vejrtrækning. For at trække vejret korrekt skal du matche antallet af trin, du tager, mens du løber, med det antal vejrtrækninger, du tager ind og ud. Start med at tage et åndedrag i tre til fire trin, og ånd derefter ud i samme tempo. Indånding og udånding skal være jævn og dyb. Tæl antallet af trin, der er taget, indtil du bringer opretholdelsen af tempoet til automatisk.

Trin 3

Antallet af trin, du tager for at indånde og udånde, afhænger af dit løbstempo. Hvis du løber for hurtigt, skal vejrtrækningen blive mere intens, reducere antallet af skridt taget for hver indånding og udånding til et eller to. Hvis det er umuligt at opretholde denne andel, skal du sænke tempoet i dit løb og sænke vejrtrækningen.

Trin 4

Lær kun at trække vejret gennem næsen. Det er ekstremt vigtigt at trække vejret gennem næsen, mens du løber, især når du løber i koldt vejr. Kold luft har tendens til at tørre ud i halsen og lungerne, hvilket igen fører til konstant hoste, hvæsende vejrtrækning og i sidste ende hurtig træthed i hele kroppen.

Under nasal vejrtrækning filtreres luften naturligt, og temperaturen stiger til kropstemperatur, sådan vejrtrækning reducerer den negative effekt af luft på lungerne. Hvis du har svært ved konstant at trække vejret gennem næsen, skal du begynde at gøre det gradvist. I dette tilfælde, for at varme luften i koldt vejr, kan du bære en sweater med en lang krave og dække din mund og næse med den.

Anbefalede: