FIFA World Cup: Hvordan Var Kampen England - Italien

Det brasilianske verdensmesterskab vinder gradvist fart. I gruppe D fandt et af de mest forventede møder i den indledende fase sted den 14. juni - England spillede mod Italien. I den brasilianske by Manus på Amazonia-stadionet kunne tilskuere se kampen om fodboldtitanerne.

anglia_italia

Første halvdel begyndte langsomt. Måske skyldtes dette den uudholdelige varme, der hersker i Manus. Italienerne kontrollerede bolden lidt mere, og briterne kontrollerede den italienske målmand Sirigu med langskud.

Andrea Pirlo var solisten i midten af banen. Det var nok for denne mand ikke engang at røre ved bolden for at nå det første mål. I det 35. minut efter hjørnet savnede maestro Pirlo bolden så kløgtigt, at briterne ikke straks indså, hvordan runden endte i mål efter Marchisios mest nøjagtige skud uden for feltet. 1 - 0 Italien tog føringen.

I kort tid fejrede fans af de fire gange verdensmesterskabsvindere deres succes. Allerede i det 37. minut udførte fodboldens forfædre et genialt hurtigt angreb. Bare et par afleveringer, og Sturridge skyder Sirigu - stillingen bliver 1 - 1. Spillet begyndte gradvist at få fart. Færdigheden hos begge holdes spillere demonstrerede det generelle niveau for giganterne i verdensfodbold.

I slutningen af halvdelen savnede italienerne en god chance for at ramme porten til briterne. “Supermario” kastede snedigt Hart, men forsvareren fik ryddet bolden væk fra nettet. Efter at have spillet hjørnet ramte Kandreva målmanden for briterne. Den første halvdel sluttede med et sådant angreb.

Anden halvdel af mødet begyndte med briternes angreb. Men i det 50. minut blev de stødende impulser fra grundlæggerne af fodbold afkølet af Mario Balotelli. Kandreva behandlede den engelske forsvarsspiller og gav en forbløffende afslutning på den fjerne stolpe, hvor Balotelli sendte bolden i mål med hovedet. 2 - 1 blev taget af italienerne.

Anden halvdel af halvdelen blev brugt i angreb fra det engelske landshold. Spillerne fra Squadra Azura tænkte ikke engang på angrebet. Italienerne holdt ud, og de gjorde det på en måde, som måske ingen andre i verden kan gøre. Flere gange reddede Sirigu Italien efter farlige strejker, men der var ingen grund til at tale om supermål-øjeblikke ved porten til verdens fire mesterskabsmestre.

I den fortættede tid øgede Andrea Pirlo næsten scoren, men hans pragtfulde frispark ramte overliggeren.

Dommerens fløjte registrerede det sværeste sejr for det italienske landshold 2 - 1 over en formidabel modstander. Nu bliver briterne nødt til at slå Uruguay i anden runde, hvilket i sig selv også synes at være den sværeste opgave. Squadra azura sammenlignes på point med Costa Rica og stiger til toppen af verdensgruppens dødsgruppe.