FIFA World Cup: Hvordan Var Kampen Ghana - USA

Den 16. juni, på Das Dunas stadion i den brasilianske by Natal, fandt en kvartet G-verdensmesterskamp sted. Ghana-landsholdet spillede med det amerikanske landshold. Det er ikke første gang, at fodboldskæbnen bringer disse rivaler i en gruppe, og ved det sidste verdensmesterskab i Sydafrika var det ghanerne, der overspilte amerikanerne i 1/8 finalen.

Gana - USA_
Gana - USA_

Spillet begyndte dashingly. Mindre end 30 sekunder senere endte bolden i målet for Ghana-landsholdet. Clint Dempsey brød ud i feltet efter en kølig gennemtrængende aflevering og sendte bolden i det yderste hjørne af målet med et rettet spark fra overliggeren. Det amerikanske hold tog føringen meget hurtigt. Måske vil dette mål være det hurtigste i turneringen.

I løbet af første halvdel kunne afrikanerne ikke komme til fornuft. De angreb snarere ud af inerti, der var meget få intelligente angreb, og amerikanerne spillede efter partituret. Det amerikanske landshold holdt roligt forsvaret og reagerede undertiden med skarpe angreb. Første halvleg sluttede med en minimal fordel for det amerikanske hold.

I anden halvdel trådte afrikanerne op. Adskillige udskiftninger har fundet sted, hvilket i høj grad har styrket Ghana-landsholdet. Angrebene er skarpere, smartere og hurtigere. Men indtil slutningen af kampen kunne ghaneserne ikke komme tilbage. Men stadig kom målet på 82 minutter. Efter en strålende aflevering med Ghanas kaptajn Gyan hæl ramte Andre Ayew det nærmeste hjørne af det amerikanske holdmål. Slaget viste sig at være meget effektivt.

Indtrykket var, at afrikanerne ville presse modstanderen, men dette skete ikke. Tværtimod var der i 86 minutter et sjældent hjørne ved porten til Ghana-landsholdet. Efter en nøjagtig servering leder John Brooks, der kun spillede 4 kampe for landsholdet, bolden ind i det ghanesiske mål. 2 - 1 USA snupper sejren og viser endnu en gang, at modstanderne i turneringen i Brasilien ikke ønsker at nøjes med en uafgjort.

Team USA vinder en hårdtarbejdende sejr over Ghana og sammenlignes på point med Tyskland, og Ghana-landsholdet bliver nødt til at gøre en utrolig indsats for at konkurrere om chancerne for at nå slutspillet.