Sådan Læses Din Puls Korrekt Under Træning

Sådan Læses Din Puls Korrekt Under Træning
Sådan Læses Din Puls Korrekt Under Træning

Video: Sådan Læses Din Puls Korrekt Under Træning

Video: Sammenligning af pulsur pulsmåler VS et pulsbælte 2022, December
Anonim

Måling af din puls er et af de vigtigste elementer i professionel træning. Selv amatører, der kun vil øge muskelmassen eller tabe sig og ikke forberede sig på konkurrencen, bør regelmæssigt kontrollere deres puls under sport. Faktum er, at puls påvirker træningens effektivitet, reducerer eller øger den.

Sådan læses din puls korrekt under træning
Sådan læses din puls korrekt under træning

Bestem den puls, der er optimal for din krop. I en rolig tilstand trækker hjertemusklen i en almindelig person som regel 70-100 gange i minuttet i en fysisk stærk person, der regelmæssigt går ind til sport - 55-60 gange og i en professionel atlet - 40-50 gange. En simpel formel kan bruges til at beregne den optimale puls, der skal indstilles under træning. Træk din alder fra 220, og find derefter ud af, hvad 75% af dette antal er. Du får den maksimalt tilladte værdi. Det frarådes kraftigt at overskride denne norm. Overdreven intens og lang træning, hvor hjertemusklen arbejder til sin yderste, kan alvorligt underminere sundheden. På samme tid kan træning, der lægger den optimale stress på hjertet, øge træningens effektivitet markant.

Under hver træning skal du måle din puls mindst 2-3 gange for at spore dens ændringer. Dette skal gøres i "genopretningsfaserne", dvs. E. perioder med korte pauser mellem anstrengende øvelser. For eksempel, når du træder ind i en tur efter et løb, er det tid til at måle og huske din puls. Hvis det viser sig at være for højt, skal du reducere din fysiske aktivitet.

Den nemmeste måde at måle din puls på er at bruge en speciel enhed. Det forstyrrer dig ikke under træning og distraheres ikke af beregninger. Du kan dog selv beregne din puls. Begyndere og erfarne atleter foretrækker ofte at måle deres puls ved at placere fingerspidserne på indersiden af ​​håndleddet i bunden af ​​tommelfingeren. Tidsbestemt 30 sekunder, tæl antallet af "hits" og gang det derefter med to. Du kan også tælle 15 sekunder og multiplicere resultatet med 4. Du kan også måle din puls ved at placere fingerspidserne på halspulsåren, templet eller endda lårarterien i lysken.

Populær af emne.