Sådan Sparker Du Bolden I Fodbold

Indholdsfortegnelse:

Sådan Sparker Du Bolden I Fodbold
Sådan Sparker Du Bolden I Fodbold

Video: Sådan Sparker Du Bolden I Fodbold

Video: Sådan Sparker Du Bolden I Fodbold
Video: 3 MÅDER AT SPARKE TIL EN FODBOLD! 2024, April
Anonim

Kraften og nøjagtigheden ved at slå bolden er vigtige egenskaber for enhver fodboldspiller. Ofte er en nybegynder nødt til at lære i lang tid, det ser ud til, er det enkleste og mest grundlæggende element i spillet fodbold.

Sådan sparker du bolden i fodbold
Sådan sparker du bolden i fodbold

Støtte benposition

Den mest almindelige fejl blandt håbende fodboldspillere er kun at fokusere på sparket. Men det skal forstås, at støttebenet har en lige så vigtig funktion, og styrken og nøjagtigheden af strejken afhænger stort set af det. Støttefodens position i forhold til bolden bestemmer slagtypen. Med et direkte hit er du nødt til at placere dette ben på linje med bolden i en afstand på 8-10 cm. Hvis du har brug for at nå boldens flyvevej i højden, skal du lægge dit støtteben bag kugelinien 3- 5 cm, men hold stadig en afstand på 8 -10 cm for ikke at miste kontrollen med bolden. Hvis der er behov for et lavt spark, placeres støttefoden bag den linje, hvor bolden er placeret. Hovedpointen er ikke at sætte foden for langt, spilleren skal selv finde den optimale afstand.

Sparkende handling

For at slå bolden effektivt er der et par regler, du skal huske på. For det første skal foden være spændt, men ikke for stiv. For det andet peger tæerne ned, og hælen tværtimod peger opad. For det tredje skal du slå enten med fodens tå eller med det sted, hvor stortåen er placeret.

Styrken ved at ramme bolden afhænger af spillerens korrekte teknik. Med en god tilgang til et så vigtigt element i fodbold vil en ambitiøs atlet være i stand til at lære at tage afgørende skud i spillet. Det mest kraftfulde slag kommer fra at lægge styrken på lårmusklerne. At slå ved at bøje benet ved knæleddet betragtes som en ineffektiv teknik, der kun bruges i fodbold af amatører. Et andet vigtigt punkt er ikke at overforlænge benets muskler, slaget skal piske, og kun i dette tilfælde vil bolden flyve hurtigt og langt.

Et par tip

Kroppen spiller også en vigtig rolle i teknikken til at ramme bolden. Som med støttebenet afhænger kroppens position af, hvilken type strejke der er behov for. Ved den ønskede høje bane af bolden skal kroppen vippes tilbage. Ved lav fremad. Det vigtigste er at investere kropsvægt i slagets kraft.

For at give en aflevering er det nødvendigt at slå bolden med indersiden af foden. Støttebenet skal placeres på linje med bolden i en afstand på 10 cm. Spark sparket til midten af bolden og følg derefter i den ønskede retning.

Der er ofte tidspunkter, hvor du har brug for at tage bolden væk fra modstanderen. I en sådan situation er det nødvendigt at slå med ydersiden af foden. Tåen på støttebenet med fjendens position skal danne en spids vinkel på 20-30 grader. Så er det tilbage at slå et slag med den ydre fod i den rigtige retning.

For at konsolidere den opnåede viden er der naturligvis behov for praksis. Kun med erfaring vil beherskelse af boldbesiddelse og teknikken til god ramme komme.

Anbefalede: