Sådan Rammer Du Bolden

Indholdsfortegnelse:

Sådan Rammer Du Bolden
Sådan Rammer Du Bolden

Video: Sådan Rammer Du Bolden

Video: Sådan Rammer Du Bolden
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2023, December
Anonim

At lære at slå bolden er ret simpelt - vi ved alle, hvordan man gør det fra barndommen. Men hvordan man rammer bolden, så den flyver strengt i en bestemt retning? Nogen skriver hele videnskabelige afhandlinger om dette, nogen laver pædagogiske tv-film, og nogen prøver at beregne boldens bane ved hjælp af teorien om sandsynlighed. Faktisk afhænger det hele af træningen, jo flere der er, jo mere nøjagtige er strejkerne.

Sådan rammer du bolden
Sådan rammer du bolden

Instruktioner

Trin 1

Der er to typer boldstrejker: fra jorden eller fra sommeren. For at forbedre kvaliteten af at ramme jorden, dvs. på en stationær kugle skal du holde balance, og husk også om den korrekte indstilling af støttebenet og angriberenes position. Strejkens højde afhænger af understøtningsbenets position: hvis det er på linje med bolden, vil strejken være med en lav flyvebane, men hvis benet er bag bolden, vil bolden flyve højt. For at slagets kraft skal være maksimal, er det nødvendigt at overvåge positionen af knæet på det sparkende ben. Hvis knæet i øjeblikket, inden du rører ved bolden, er over bolden eller på samme linje med det, vil slagkraften være maksimal. Efter påvirkningen anbefales det at fortsætte med at bevæge sig mod målet og ikke stoppe. Når kroppen vippes tilbage, stiger kuglens bane, når man læner sig fremad, bliver røret stærkere, men bolden flyver lavere. Når man rammer bolden i luften, er balance og alle ovenstående benpositioner også vigtige. Men i dette tilfælde er det også vigtigt at beregne afstanden til bolden. Under ingen omstændigheder skal du strejke fra sommeren, hvis bolden er for langt eller for tæt, da strejken i disse tilfælde vil være sløret.

Trin 2

Slagene er også opdelt efter påføringsmetoden, dvs. ved hvilken del af foden rammer. Så et tåspark anvendes normalt på en stationær kugle i den nedre sektor, i dette tilfælde vil kuglens vinkel være 40-50 grader. For korrekt anvendelse af dette slag under start, accelererer spilleren, når han nærmer sig bolden, støttebenet placeres bag og lidt til siden af bolden, og røren rammer med en svingbevægelse. Kroppen er vippet fremad. Når du påfører dette slag, er det rigtige arbejde med hænderne vigtigt: hånden modsat støttebenet, før slaget går skarpt tilbage, den anden føres frem til brystniveauet. I øjeblikket af påvirkningen skifter hænderne plads.

Trin 3

Et spark med indersiden af foden passerer normalt blot bolden. Ideelt set skal bolden flyve og ikke hoppe eller rulle på jorden. Når du rammer, er støttefodens tå rettet i den retning, hvor du sender bolden, sparkbenet er bøjet ved knæet, og selve slaget falder på den midterste del af bolden.

Trin 4

Ved støt med ydersiden af foden skal tået på støttebenet drejes ca. 30 grader mod målet. Og slaget leveres på samme måde som det indre med den eneste forskel i fodens plan i kontakt med bolden.

Trin 5

Sparket på den ene side er det sværeste og på den anden side det vigtigste spark i fodbold. På grund af kontakten mellem et stort område af foden og kuglen opnås større nøjagtighed under denne påvirkning. Hvis du rammer en stationær kugle på denne måde, vil dens flyvebane være lav. Støttebenet skal være på samme lige linje med kuglen lidt til siden af den, og al kroppens vægt skal falde på dette ben. Kroppen vippes, så spillerens skuldre er over bolden. Det slående ben er bøjet ved knæet og afslappet, anklen er afslappet. Det er vigtigt at opretholde vinklen dannet af låret og underbenet så længe som muligt. Opstigningen er anspændt. I det øjeblik, det er slået, er knæet på det sparkende ben over bolden. Hånden med samme navn til støttebenet er i ryggen før slaget, og i øjeblikket af slaget passerer den fremad og bøjes ved brystet. Sparkbenet bevæger sig umiddelbart efter strejken fremad med bolden i nogen tid. Sparkene er opdelt i to typer: sparket med direkte spark, når bolden rører ved sparket i midten, dvs. på snøringen af støvlen og et spark med ydersiden eller indersiden af vristen, når bolden rammer begge sider af snøringen.

Trin 6

Teknik strejker på en flyvende kugle adskiller sig ikke fra løft strejker. Men hvis bolden er i luften, er det nødvendigt nøjagtigt at beregne øjeblikket for sving og berøring. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at lægge en masse kraft i skuddet, da en præcis berøring giver bolden nok energi.

Anbefalede: