Sådan Rammer Du Et Straffespark

Indholdsfortegnelse:

Sådan Rammer Du Et Straffespark
Sådan Rammer Du Et Straffespark

Video: Sådan Rammer Du Et Straffespark

Video: Sådan Rammer Du Et Straffespark
Video: LÆR AT SPARKE LANGT! 2024, April
Anonim

Selvom statistikken over straffespark ikke er til fordel for de modige forsvarere af fodboldmålet, ville det være meget mere behageligt at bryde igennem straffesparket, hvis ingen overhovedet bevogtede målet. Denne artikel vil let åbne sløret for hemmeligholdelse over, hvordan målmanden skal opføre sig for at give modstanderen et anstændigt straffespark.

Akinfeev reflekterer Kokorins straf
Akinfeev reflekterer Kokorins straf

Instruktioner

Trin 1

Der er to hovedmåder at slå en straf af: reagere eller hoppe tilfældigt. Den første er god, fordi den giver dig mulighed for med en høj grad af sandsynlighed at bestemme i hvilken vinkel slaget vil blive leveret, men for en effektiv "redning" har du brug for en god reaktion. I det andet tilfælde spilder ikke målmanden dyrebare sekunder på at bestemme retningen for strejken, men resultatet afhænger helt af lunefuld formue. Du skal stå på tæerne, fordi hvis du læner dig fuldt ud på hele foden, vil springets afstand og hastighed være meget dårligere. Det er nødvendigt at skubbe af med benet i hvilken retning slaget er rettet.

Trin 2

Det giver mening at ikke kun se på bolden, men også på modstanderen, der har til hensigt at ramme det mål, du forsvarer. Før strejken tager modstanderens fod en bestemt position svarende til strejkens retning. Dette gør det muligt for målmanden at beslutte, hoppe lidt tidligere og returnere straffesparket. Imidlertid er en erfaren fodboldspiller i stand til at vride foden i løbet af få øjeblikke før strejken, lede den i den modsatte retning og derved bedrage målmanden, der holder øje med foden. Dette var for eksempel berømt for den nu pensionerede Zinedine Zidane.

Trin 3

Fodboldmålet er dog stort nok til, at selv den dygtigste målmand kan kontrollere alt dette rum. Ifølge statistikker betragtes målets øverste tredjedel som en reel "død zone" for målmanden - meget få mennesker formår at få den bold, der blev kastet der. Mens et hit af medium højde afspejles i 30% af tilfældene, og i bunden - i 57%. Især den fremtrædende midtbanespiller på det hollandske landshold Dennis Bergkamp sagde følgende om dette:”Jeg prøver altid at slå højere end målmanden, som folk siger: åh, du prøver at score så smukt som muligt! Men jeg siger, hør, hvis målmanden er lige foran målstregen, hvor meget plads er der tilbage på begge sider af ham? Lille. Og over ham? Mere. Dette er matematik. Og det er fantastisk. Hvis du løfter bolden korrekt, kan du ikke gå glip af det."

Anbefalede: