Hvad Hører Til Styrkesport

Indholdsfortegnelse:

Hvad Hører Til Styrkesport
Hvad Hører Til Styrkesport

Video: Hvad Hører Til Styrkesport

Video: Hvad Hører Til Styrkesport
Video: Hjørring Styrkesport på Bropladsen i 1990 2024, Marts
Anonim

Styrkesport er generelt bedst egnet til mænd. De er rettet mod at demonstrere og udvikle dine egne muskler og styrke. Men også her er der nogle nuancer. Den enkleste og mest naturlige demonstration af styrke er en kamp mellem atleter. Tidligere var en sådan konkurrence en del af vægtløftning. I øjeblikket tilhører brydning kampsport, og magtsport er kendetegnet ved metoden til påvirkning af tyngdekraften.

Hvad hører til styrkesport
Hvad hører til styrkesport

Instruktioner

Trin 1

Powerlifting er fastholdelse eller skubning af store vægte. I dette tilfælde taler vi om meget alvorlige tal. Så for eksempel blev der i begyndelsen af det 20. århundrede registreret en rekord - der løftede omkring 2000 kg. Det skal bemærkes, at denne sport endnu ikke er med i programmet for De Olympiske Lege.

Trin 2

Den mest tekniske og avancerede sport er vægtløftning. I øjeblikket inkluderer vægtløftning skiskydning i konkurrencen: ren og ryk. Det opstod som en separat sport i slutningen af det 19. århundrede. Siden da har vægtløftning udviklet sig konstant: tiden til en tilgang og antallet af øvelser reduceres, antallet af vægtkategorier øges og derved tilføjes deltagere. Men i denne sport er der også et sådant uløseligt problem som doping.

Trin 3

Fysisk styrke demonstreres lige så overbevisende i andre styrkesport. Disse inkluderer løb, sprint, spring, gymnastik og nogle andre typer. Hastighedsstyrkesport kræver ikke kun fingerfærdighed, men også udholdenhed fra atleten.

Trin 4

En af de traditionelle og gamle øvelser, der viser maskulin kraft, er at kaste vægte på afstand. Varer kan være af forskellig sværhedsgrad. En af de første olympiader i denne sport involverede at kaste en stor sten, der vejer mere end 20 kg. Programmet for de moderne OL inkluderer at kaste ikke meget tunge genstande, for eksempel en disk, der vejer 2 kg. Det er værd at bemærke, at der i antikken som regel blev kastet fem kg diske.

Trin 5

Styrkesport er meget populært i vores land. En af retningerne er kettlebell-løft. I Rusland er det udbredt og traditionelt. Denne popularitet skyldes dels udstyrets enkelhed og tilgængelighed, evnen til at arbejde med forskellige vægte og et bredt udvalg af vægte. Selv en dreng kan begynde at træne med kilogram håndvægte.

Trin 6

Bodybuilding og bodybuilding betragtes af mange for at være en separat sport, og nogle betragtes som et lyst show. Desværre spiller anabolske steroider og kosttilskud en førende rolle i træningen af bodybuildere.

Trin 7

Armbrydning er også en motorsport. På trods af dets popularitet og udbredelse er det desværre i dag ikke en olympisk art. I Rusland kaldes armbrydning ofte armbrydning. Dette er en demokratisk og fredelig enkeltkamp. Atletens mål er at besejre modstanderen ved at nulstille modstanden og lægge hånden på bordoverfladen.

Anbefalede: