Hvorfor Byer Kæmper For Retten Til At Være Vært For OL

Hvorfor Byer Kæmper For Retten Til At Være Vært For OL
Hvorfor Byer Kæmper For Retten Til At Være Vært For OL

Video: Hvorfor Byer Kæmper For Retten Til At Være Vært For OL

Video: Hvorfor Byer Kæmper For Retten Til At Være Vært For OL
Video: Alkohol kostede ham alt ~ Forladt palæ af en desorienteret landmand 2023, November
Anonim

At være vært for de moderne olympiske lege er fyldt med besvær og kolossale økonomiske omkostninger. I den by, hvor konkurrencen afholdes, er det nødvendigt enten at bygge nye sportsfaciliteter eller at modernisere de eksisterende og på det mest moderne niveau. Ikke desto mindre er der ingen ende på byer, der ønsker at være vært for de olympiske lege. Hvorfor sker dette?

Hvorfor byer kæmper for retten til at være vært for OL
Hvorfor byer kæmper for retten til at være vært for OL

Konkurrenter skal bygge en olympisk landsby, nye hoteller for turister og pressecentre for medarbejderne. I de fleste tilfælde er det nødvendigt at udvide transportnetværkets kapacitet, sikre deltagernes sikkerhed osv. Alt kræver en enorm investering. Endelig er det nødvendigt at blokere en del af gaderne for køretøjer og fodgængere, når der afholdes nogle konkurrencer (for eksempel maratonløb, gåture, cykling), hvilket skaber betydelige vanskeligheder for beboere og gæster i byen. På trods af disse omkostninger drager byerne stor fordel af de olympiske lege.

Overvejelser om prestige kan ikke diskonteres. Modtagelse af de olympiske lege er en stor ære både for hele staten og for byen, hvor de afholdes.

Derudover er OL et godt lokkemad for forretningsfolk, der arbejder inden for reklame. Konkurrencen vil trods alt ikke kun overvåges af de tilskuere, der er direkte på stadionerne, men også hundreder af millioner, endda milliarder af tv-seere! Dette er et kolossalt publikum af potentielle købere.

Turisttilskuere, der kom til OL, bruger en masse penge i løbet af spillet, køber mad, drikkevarer og souvenirs, bruger lokal transport, internetcaféer osv. Mindst en del af disse beløb forbliver i det lokale budget. Derudover vil beboere og gæster i byen derefter bruge nye sportsfaciliteter, hoteller, veje og andre olympiske faciliteter.

Endelig kan de olympiske lege, der fandt sted, bogstaveligt talt puste nyt liv i byen og give en drivkraft til dens udvikling. De er i stand til at bringe dramatiske ændringer i bogstaveligt talt alle aspekter af hans liv, øge tilstrømningen af udenlandske turister. Et klassisk eksempel er Barcelona, som efter OL i 1992 er blevet et feriested i verdensklasse: antallet af mennesker, der ønsker at besøge denne by ved bredden af Middelhavet, er vokset flere gange på én gang.

Anbefalede: