Hvad Betyder Anaerob Træning?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Betyder Anaerob Træning?
Hvad Betyder Anaerob Træning?

Video: Hvad Betyder Anaerob Træning?

Video: Hvad Betyder Anaerob Træning?
Video: Aerob og anaerob 2024, April
Anonim

Anaerob træning involverer mangel på ilt i musklerne. Dette opnås gennem intens træning i en kort periode. At løbe hundrede meter er et godt eksempel på anaerob træning.

Hvad betyder anaerob træning?
Hvad betyder anaerob træning?

Typer af træning kan opdeles i to typer - aerob og anaerob. Hvad angår den første type, tilbydes de i fitnessklubber. Men med hensyn til anaerob træning er meget kendt for en bred vifte af mennesker. Hvis aerob træning betyder tilstedeværelse af ilt, betyder anaerob træning dets fravær. Sidstnævnte får musklerne til at mangle ilt. Dette fører til ophobning af mælkesyre. Når syren er høj, begynder muskeltræthed.

Gradvise øvelser med anaerobe belastninger giver dig mulighed for at øge kroppens kapaciteter. Med hensyn til mælkesyre begynder den at komme hurtigere ud end normalt. Som et resultat øges både styrke og udholdenhed.

Fordele ved anaerob træning

I øjeblikket er nogle eksperter enige om, at det er med anaerobe belastninger, at indikatorerne for ophobning af styrke og udholdenhed forbedres. Plus, processen med at tabe sig accelereres sammenlignet med aerob træning. Det er dog vigtigt, hvordan belastningerne påføres.

Under alle omstændigheder kan du ved hjælp af anaerob træning forbedre din krops evner:

- musklerne styrkes, og hvis proteinernæring hersker, øges deres vækst;

- funktion af det kardiovaskulære og åndedrætssystem forbedres

- kroppens evne til at modstå toksiner forbedres;

- fjernelse af slagg fremskyndes.

Efter træning, hvor der udføres anaerob træning, fortsætter kalorieforbruget i yderligere 12 timer. Dette fører til en hurtig proces med vægttab. Plus, når man styrker muskler, er der en stor udgift for at opretholde dem i god form. Dette fører også til tidligt vægttab.

Anaerob træning

En træning, der udføres med anaerob træning, varer kortere tid end med aerob træning. Som et resultat kan du kun træne i 12 minutter hver dag, hvilket svarer til 40 minutters løb.

Her er et antal øvelser, som du kan medtage i din træning for at forbedre din fysiske tilstand:

- øvelser udført på simulatorer med en vægtstang, håndvægte osv.

- enhver øvelse, hvor der er maksimal mobilisering, f.eks. løb i hundrede meter.

Hvis du beslutter at deltage i anaerob træning, såsom håndvægte, skal du udføre flere cyklusser med maksimal belastning, som skiftevis med en kort hvile. Så du har syv kg håndvægte. Det er nødvendigt at hæve dem så hurtigt som muligt inden for et minut, så hænderne "hamres". Antallet af gentagelser afhænger af den fysiske form. Det vigtigste er, at du ikke stopper og bremser. Efter et minuts hårdt arbejde, et minuts hvile. Efter fem til syv sådanne cyklusser bliver armene meget trætte, hvilket indikerer, at musklerne har udført arbejde.

For dem der beslutter at deltage i aerob træning på en stationær cykel, skal du vide, at det efter et minut med maksimal anstrengelse tager et minut at arbejde i et let tempo for vejrtrækning for at komme sig. Dette gælder for enhver øvelse, der udføres med anaerob stress.

Et antal nuancer

Anaerobe belastninger "pumper" kroppen og gør den træg. Derfor er det bedre at skifte anaerob træning med aerob træning. Dette giver dig mulighed for at have hårde elastiske muskler, høj udholdenhed og lindring.

Derudover vises anaerob træning kun for de atleter, der har et sundt hjerte. Faktum er, at det eksplosive tempo øjeblikkeligt øger hjertefrekvensen, hvilket påvirker det kardiovaskulære system.

Anbefalede: