Hvad Er Gagarin Cup

Hvad Er Gagarin Cup
Hvad Er Gagarin Cup

Video: Hvad Er Gagarin Cup

Video: Hvad Er Gagarin Cup
Video: Кубок Гагарина | Gagarin Cup. KHL 2024, April
Anonim

Der er mange trofæer i teamsportsverdenen. Nogle kopper har allerede en rig lang historie og er kendt over hele verden på grund af fansinteresser i visse sportsgrene. Der er dog et trofæ, der kun er tildelt det vindende hold i nogle få år, men på samme tid betragtes det allerede som et af de mest hæderlige i verdenssportens historie. Dette er Gagarin Cup.

Hvad er Gagarin Cup
Hvad er Gagarin Cup

Gagarin Cup er det mest prestigefyldte hockey trofæ ikke kun i Rusland, men også i Europa. Denne cup begyndte at blive spillet i Rusland i sæsonen 2008-2009. Pokalen tildeles vinderen af KHL-ligaen (Continental Hockey League). Koppen er navngivet til ære for den første kosmonaut i landet og hele planeten - Yuri Gagarin. 8 hold fra KHL's vestlige og østlige konferencer deltager i pokaltegningen. Cupen er en udfordring, så enhver spiller i det vindende hold kan bringe den til deres by.

Bækken selv er indgraveret med et billede af Gagarin i en rumdragt. Den er lavet af sølv, vejer 19 kg med et volumen på 12 liter. Hver vindende hockeyspiller, inklusive coachingpersonalet, massører, læger, får mulighed for at røre ved dette trofæ og hæve det over hovedet.

Navnene på de hold, der vandt slutspillet, er indgraveret omkring cupens cirkel. KHL-emblemet er afbildet i bunden af stativet.

Den første cup blev vundet af klubben fra Kazan "Ak Bars", som overspillede Yaroslavl "Lokomotiv" i den sidste serie. I 2014 gik tjekkiske Lev til finalen i Gagarin Cup, men tabte mod Metallurg fra Magnitogorsk.

Populariteten af Gagarin Cup vokser hvert år. Dette bekræftes af de årlige udgivelser af KHL i løbet af de sidste mange sæsoner. Mange europæiske hockeyhold er villige til at deltage i KHL for at prøve at vinde det mest prestigefyldte trofæ - Gagarin Cup.

Anbefalede: