Verdensmesterskab Om Fodbold: Hvordan Var Kampen Bosnien-Hercegovina - Iran

Før det sidste spil mistede bosnierne alle chancer for at fortsætte med at kæmpe i slutspillet til FIFA World Cup. Imidlertid planlagde europæerne at vinde mindst en kamp i turneringen. Den sidste rival for dem var det iranske hold, som før kampen i tredje runde i gruppe F i tilfælde af sejr havde teoretiske chancer for at fortsætte kampen i slutspillet af verdensmesterskabet i fodbold.

Verdensmesterskab 2014 om fodbold: hvordan var kampen Bosnien-Hercegovina - Iran

Bosnien holdet syntes at have en stærkere liste i navne. I det mindste mange bosniske fodboldspillere spiller for kendte klubber i Europa. Iranere ser meget mere beskedne ud over deres baggrund. Måske forudbestemte dette Bosniens territoriale fordel.

Europæerne startede kampen mere aktivt. Edin Dzeko havde allerede en chance i de første minutter, men kunne ikke ramme porten fra et udsigtspunkt. Den bosniske angriber scorede et mål lidt senere. Treogtyve minutter senere skød Dzeko lige ind i hjørnet af iranernes mål uden for feltet. Europæere tog føringen 1 - 0.

Det iranske hold i første halvdel kan skelnes ved et farligt slag mod tværstangen for bosniernes mål. Shojayei, et minut efter at iranerne savnede bolden, ramte farligt målet. Det iranske landshold manglede ganske lidt et mål.

Den første halvdel af mødet sluttede med en minimal fordel for bosnierne 1 - 0.

I anden halvdel øgede bosnierne deres føring. Efter de iranske fodboldspillers fejl i deres halvdel af banen spillede europæerne en kombination, der endte med et andet mål. Pjanich markerede sig i det 59. minut. Efter dette mål var vinderen af kampen allerede let at forudsige.

Imidlertid forlod iranerne ikke banen uden deres mål. I det 82. minut lukkede Reza Guchannejhad passet fra venstre flanke af Irans angreb. 2 - 1 blev stadig ledet af bosnierne. Iran havde muligheden for at snappe mindst uafgjort, men dette skete ikke.

Alt håb fra de iranske fodboldspillere og fans blev ødelagt af Avdiy Vrshaevichs mål, der fulgte umiddelbart efter, at iranerne scorede et mål. Et hurtigt angreb fra europæerne førte til, at resultatet i det 83. minut blev sat til 3 - 1 til fordel for Bosnien.

Bosnierne vandt den første og sidste verdensmesterskab i Brasilien, mens iranerne scorede det første og eneste mål i turneringen. Nu er begge hold på vej hjem.