Hvordan Terrorangrebet Sluttede Ved OL I München

Hvordan Terrorangrebet Sluttede Ved OL I München
Hvordan Terrorangrebet Sluttede Ved OL I München

Video: Hvordan Terrorangrebet Sluttede Ved OL I München

Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2022, December
Anonim

Sommer-OL 1972, der blev afholdt i München, blev overskygget af en tragisk begivenhed - et terrorangreb organiseret af den radikale palæstinensiske gruppe "Den sorte september". Som et resultat blev den 5. september 11 medlemmer af den israelske delegation - atleter, trænere og dommere - taget som gidsler. Under gidslens redningsaktion udført af de tyske specialtjenester blev alle dræbt, såvel som 5 terrorister. Men terrorangrebet ved de Olympiske lege i München sluttede ikke der.

Hvordan terrorangrebet sluttede ved OL i München
Hvordan terrorangrebet sluttede ved OL i München

Israel, for hvilket hændelsen blev en national tragedie, var ikke tilfreds med resultaterne af efterforskningen af ​​terrorhandlingen. De overlevende terrorister og de involverede i organiseringen af ​​angrebet blev tilbageholdt af det tyske politi, men under truslen om nye terrorangreb, som palæstinenserne lovede at udføre, blev fangerne løsladt som et resultat af udvekslingen. Ligene fra fem døde palæstinensere blev, på insisteren af ​​den libyske leder Muammar Gaddafi, overdraget til Palæstina, hvor de blev udnævnt til nationale helte og begravet med stor fanfare.

Selvfølgelig passede denne situation slet ikke Israel, da de, der var ansvarlige for atleternes død, hverken blev straffet under statslige eller internationale love. Spørgsmålet om passende gengældelsesforanstaltninger eller, mere enkelt, om hævn, opstod på højeste statsniveau.

Operationen "Guds vrede" begyndte, som blev udført af den israelske efterretningstjeneste "Mossad". Dens mål var den fysiske eliminering af alle deltagere i terrorangrebet og de mennesker, der var involveret i det. Der var 17 af dem. Straffen for terroristerne ventede ikke længe - allerede i oktober 1972 blev en af ​​arrangørerne af terrorangrebet skudt. 9 måneder efter tragedien var 13 mennesker allerede markeret med kryds på Mossads liste.

Yderligere to palæstinensere, der var involveret i drabet på atleter, døde senere. De to andre fra Mossad-listen undgik straf, en af ​​dem døde i 2010, den anden, den eneste overlevende, gemmer sig i et af de afrikanske lande.

OL i London 2012 markerer 40 års begivenheder i München. Medlemmer af IOC, atleter og indbyggere i London hædret mindet om ofrene for terrorangrebet den 23. juli. Efter ceremonien ved våbenhvilen, der symboliserede fredsbevarende idé om de Olympiske lege, var der et minuts stilhed. Mere end 100 mennesker deltog i denne begivenhed, herunder IOC-formand Jacques Rogge, lederen af ​​organisationskomiteen for de olympiske lege i London, Lord Coe, samt borgmesteren i byen B. Johnson.

Populær af emne.