Hvordan Sluttede Sammenstødene Mellem Fans Af Rusland Og Polen

Hvordan Sluttede Sammenstødene Mellem Fans Af Rusland Og Polen
Hvordan Sluttede Sammenstødene Mellem Fans Af Rusland Og Polen

Video: Hvordan Sluttede Sammenstødene Mellem Fans Af Rusland Og Polen

Video: Hvordan Sluttede Sammenstødene Mellem Fans Af Rusland Og Polen
Video: Behind the Scenes at Universal Orlando Resort Destination America (2015) 2024, April
Anonim

Den 12. juni 2012 fandt en kamp mellem fodboldholdene i Rusland og Polen sted i Warszawa. Før starten startede en procession af fans, hvor omkring to tusind mennesker deltog. Fodboldfans blev bevogtet af et stort antal politibetjente. Ud over russiske fans deltog repræsentanter for andre lande i marchen: Polen, Ungarn, Tyskland og andre.

Hvordan sluttede sammenstødene mellem fans af Rusland og Polen
Hvordan sluttede sammenstødene mellem fans af Rusland og Polen

Den fredelige march, som i øvrigt blev koordineret med de polske myndigheder, sluttede i tragedie. Cirka 80 polske borgere angreb folket bag på søjlen. For det meste har fans der har attributter med den russiske tricolor lidt. Nogle af de aggressive polakker blev arresteret, men resten af racisterne fortsatte med at angribe.

Optoget blev bevogtet af et stort antal polske politibetjente, men selv dette forhindrede ikke spredning af massive kampe. De retshåndhævende embedsmænd var ude af stand til at stoppe bølgen af aggression, skønt de brugte våben og vandkanoner, hvilket imidlertid ikke på nogen måde påvirkede hooligans opførsel.

Under kampen var det heller ikke uden problemer: en af fansen løb ud på banen under spillet, med jævne mellemrum brugte fans blusser (pyroteknik i form af en fakkel) og kastede flasker. Efter den sidste fløjte blev russiske tilskuere bedt om ikke at forlade deres pladser i yderligere tyve minutter. Men alle myndighedernes handlinger undlod at forhindre sammenstød efter spillet.

Russiske fans blev angrebet næsten overalt i byen. Selv fredelige fans, der sad stille i caféen, oplevede nazistisk aggression. Selvfølgelig kunne russerne ikke roligt se, hvordan deres landsmænd blev slået. Særligt aggressive fans blev arresteret af politiet. Som et resultat blev omkring 200 mennesker tilbageholdt: 20 russere, en ungarsk, en tysk, alle andre arresterede var polakker. En stor afdeling af politi var på vagt nær hotellet, hvor de russiske fodboldspillere boede. Derfor var der ingen optøjer i den del af byen.

Myndighederne lovede at straffe hooligans hårdt. Under retsmøderne blev der afsagt dom til angriberne. Dybest set modtog polakkerne alvorlige sætninger. Russerne stod af med betingede domme og et forbud mod indrejse i Schengen-landene.

Anbefalede: