MFM-2015 Ishockey: Hvordan Semifinalen Rusland - Sverige Sluttede

Om natten den 5. januar, Moskva-tid, spillede det russiske ungdomsishockeyhold en semifinalekamp inden for rammerne af verdensmesterskabet for spillere under 20 år. Russernes rivaler i semifinalen var Sveriges landshold.

MFM-2015 ishockey: hvordan semifinalen Rusland - Sverige sluttede

I de sidste to ungdoms-verdensmesterskaber i hockey mødtes det russiske landshold med det svenske hold i semifinalen. Begge gange var russerne offensivt ringere end de skandinaviske hockeyspillere med en minimumscore. I 2015 blev det russiske landshold i MFM-semifinalen igen modstander af svenske hockeyspillere.

Den første periode af kampen var ikke rig på scorede mål, men på trods af at resultattavlen efter de første tyve minutter af spillet brændte med nuller, blev fansen i arenaen i Toronto ikke kede sig. I den første periode var spillet mere som et taktisk spil. Hockeyspillere forsøgte at kæmpe for pucken i alle sektioner af webstedet, men dette afspejlede ikke negativt i skabelsen af scorechancer. En af de første chancer for at score blev savnet af russerne. I det 7. minut rystede Bryntsevs kast svenskernes mål. De skandinaviske hockeyspillere reagerede med flere af deres farlige angreb. Det var især vanskeligt for russerne at beholde forsvaret, mens de spillede i mindretal. Imidlertid holdt Shesterkin målet for det russiske landshold fra en ubesvaret puck.

I den anden periode, i de første ti minutter, forsøgte svenskerne at vinde initiativet. Valery Bragins afdelinger holdt ud, og derefter i det 32. minut afsluttede Alexander Sharov et strålende kontraangreb af russiske hockeyspillere med et indkast i øverste hjørne af svenskernes mål. Russerne overvandt hele området i flere gear og bragte Alexander til en slagteposition. Det russiske landshold tog føringen 1: 0. Derefter fik vores hockeyspillere en numerisk fordel. Allerede i det 33. minut fik et kraftfuldt skud fra den blå linje af Ziyat Paigin den svenske målmand til at overgive sig for anden gang. Dette mål var det første for svenskerne i et mindretalsspil. Efter den anden ubesvarede puck savnede skandinaverne helt trådene i spillet, hvilket førte til nye farlige angreb fra russerne. I slutningen af anden periode krydsede pucken den svenske mållinje igen. Målet blev dog ikke registreret, da pucken krydsede den elskede linje efter at have rørt vores hockeyspillers skøjte. Umiddelbart derefter havde Leshchenko endnu et godt øjeblik. Angriberen hoppede ud til et møde med den svenske målmand og kastede ham målrettet i det nærmeste øverste hjørne. Sederstrom afbøjede imidlertid pucken med skulderen. Den anden periode sluttede med en betydelig spilfordel for det russiske landshold, der blev registreret på resultattavlen for arenaen i Toronto - vores vandt 2: 0.

Den tredje periode begyndte med en take af Alexander Sharov. Den svenske forsvarer tøvede bag sit mål, hvilket gjorde det muligt for Mamin at bringe os frem til skuddet. Alexander ramte det øverste hjørne af svenskernes port med et nøjagtigt kast. Fordelen ved det russiske landshold er steget til tre mål (3: 0). Målet blev scoret i det 42. minut. Derefter begyndte det russiske landshold at spille efter scoren. Svenskerne havde en vis territorial overlegenhed, men russerne gennemførte farlige modangreb. Flere gange havde russiske hockeyspillere chancer for at score efter at have gået en-mod-en med målmanden for det svenske landshold.

Otte og et halvt minut inden slutningen af den tredje periode lykkedes det skandinaverne at spille et mål. Valmark rullede på en nikkel og sendte pucken ind i Shesterkins mål fra en ubehagelig hånd (3: 1). Efter et ubesvaret mål skulle russerne have forventet en nervøs afslutning, men allerede i det 53. minut sendte Mamin den fjerde pucke ind i svenskernes mål ved at afslutte, hvilket gav det russiske landsholds fordel tilbage til tre mål. Fra det øjeblik blev sejrrig tillid mærket i spillet af russiske hockeyspillere. På trods af at svenskerne forsøgte at angribe med store styrker, var der ikke flere mål scoret mod Shesterkin. Fire minutter inden afslutningen af den ordinære tid udskiftede skandinaverne målmanden med en feltspiller, men dette ændrede ikke tallene på resultattavlen. Sandt nok, tyve sekunder inden kampens afslutning, scorede svenskerne pucken, men dommeren registrerede ikke målet, da før målet var angrebet fra vores målmand.

Mødets slutresultat er 4: 1 til fordel for det russiske landshold. Nu venter Valery Bragins afdelinger på en modstander i MFM-finalen 2015, der bliver vinderen af parret Canada - Slovakiet. Den afgørende kamp i turneringen finder sted den 6. januar kl. 4:00 Moskva-tid.