Hvordan Wimbledon Sluttede

Wimbledon er den ældste og mest prestigefyldte af de fire Grand Slam-turneringer. I 2012 blev konkurrencen afholdt fra 25. juni til 8. juli, det var 126 i træk. At vinde Wimbledon Games er meget vigtigt for atleter, det er den vigtigste tennisturnering i verden, og vinderne bliver straks verdens tennis superstjerner.

Hvordan Wimbledon sluttede

Roger Federer fra Schweiz og engelskmanden Andy Murray kom til mænds singelfinal. I en bitter kamp med stillingen 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 vandt Roger Federer. For ham var denne sejr 17. ved Grand Slam-turneringerne og 7. ved Wimbledon-turneringen - som et resultat blev han den første ketcher i verden, der fortrængte Novak Djokovic fra æresstedet. Murray nåede Wimbledon-finalen for første gang i sin karriere og var den første brite i 76 år af turneringen.

Kvindernes singelfinal i Wimbledon kom ikke som en overraskelse for fans og sportsanalytikere. Spillede amerikanske Sirena Williams og polske Agnieszka Radwanska. Amerikanernes overlegenhed og hendes "maskuline" legestil, som var ubelejligt for Agnieszka, efterlod hende næsten ingen chance. Som et resultat vandt Sirena Williams Wimbledon-turneringen for femte gang med en score på 6-1, 5-7, 6-2 med i alt fjorten Grand Slam-sejre. Agnieszka Radvanska gik glip af chancen for at blive verdens første ketcher.

I mænds double slog Frederic Nielsen fra Danmark og Jonathan Murray fra Storbritannien Horia Tekau og Robert Lindstedt (Rumænien og Sverige) 4–6, 6–4, 7–65, 6–75, 6–3. Dette er den første Grand Slam-succes for begge vindere, hvor Jonathan Murray bliver den første brite, der vinder Wimbledon i double siden 1936. For den rumænske og svensken blev tabet det tredje i træk i finalen i Wimbledon-turneringen.

Søstrene Sirena og Venus Williams slog tjekkiske kvinder Lucia Hradetskaya og Andrea Glavachkova i kvindernes double med en score på 7-5. 6-4. Dette er den femte amerikanske Wimbledon-joint, de har vundet, med i alt 13 Grand Slam-titler.

For blandede double sluttede Wimbledon-turneringen i 2012 med amerikanernes Mike Brian og Lisa Raymond's sejr. Med en score på 6-3, 5-7, 6-4 slog de den internationale union af russiske Elena Vesina og indiske Leandre Paes. For Mike Brian var denne sejr den tredje i Grand Slam-turneringen, og for Lisa Raymond - den femte i hendes karriere.