Sådan Bestiger Du En Klippe

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestiger Du En Klippe
Sådan Bestiger Du En Klippe

Video: Sådan Bestiger Du En Klippe

Video: Sådan Trimmer og Klipper Du Din Shih Tzu selv - Med Oster Golden A5 - Se Hvad Du Skal Bruge 2022, December
Anonim

En person er altid tiltrukket af erobring af nye højder: hvad enten det er en forfremmelse til karrierestigen eller forbedring af hans yndlingssport. Men du kan kun føle dig selv på toppen af ​​verden, mens du står på en erobret høj klippe.

Sådan bestiger du en klippe
Sådan bestiger du en klippe

Instruktioner

Trin 1

Siden oldtiden har folk været involveret i at overvinde bjergtoppe, men hvis dette farlige eventyr tidligere skyldtes søgen efter bedre levevilkår, begyndte bjergbestigning og klatring fra begyndelsen af ​​det 19. århundrede at udvikle sig som sport. Hvis du ikke ønsker at vinde plads i internationale konkurrencer, men blot ønsker at få nye oplevelser, er der et par tip, som nybegynderklatrere kan lære.

Trin 2

Inden du går ud på en farlig rejse, skal du omhyggeligt studere sporet. Spørg dine forgængere om de bedste måder at klatre op på klippen, og lær om de mulige farer, der venter på dig på vejen. Se liften med dine øjne, husk alle afsatser, du kan få fat i, tjek terrænet og klippernes størrelse.

Trin 3

Gør en god opvarmning, inden du klatrer op på klippen. Løsn alle samlinger, træk senerne lidt. Hvis du er tilbøjelig til forstuvning, skal du fastgøre elastiske bandager til sårbare dele af din krop, såsom dine skinner og håndled. Pas på og beskyt dine knogler: tag en hjelm, albueunderlag og knæpuder på. Bind snørebåndene på dine sneakers tæt. Det er bedst at bære sko med pigge eller skridsikre såler.

Trin 4

Når du klatrer op, skal du stole på din forsikring og din partner. Træk ikke i rebet for stramt, det skal være let afslappet. Efter at have klatret op til en lille højde skal du bevidst falde ned: du vil føle, hvordan sikkerhedstovet fungerer, dette hjælper dig med at undgå frygt i store højder.

Trin 5

Placer ikke hele din kropsvægt på dine hænder. Erfarne klatrere ved, at når man klatrer et topmøde, skal støtte være på dine fødder, som når du går op ad en stige. Hænderne bruges hovedsageligt til balance og palpering af benfremspringene.

Trin 6

Tag ikke store skridt: hæv forsigtigt og gradvist. Sæt ikke hele foden på en støtte, hold dig fast med tommelfingrene, stå på tæerne.

Trin 7

Hold dine arme lige og dine ben bøjet. Hvis du løfter den forkerte vej, vil du føle armtræthed midt på rejsen, når du har brug for ordentlig hvile. For at opretholde ydeevnen skal du skiftevis sænke dine hænder ned og chatte med dem og slappe af så meget som muligt.

Trin 8

Skift tempo afhængigt af sporets sektioner. Bevæg dig hurtigere på svære stigninger og langsommere og afslappet på lette stigninger. Hold ikke vejret.

Populær af emne.