Sådan Bestiger Du En Bjergtop

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestiger Du En Bjergtop
Sådan Bestiger Du En Bjergtop

Video: Sådan Bestiger Du En Bjergtop

Video: Sådan Bestiger Du En Bjergtop
Video: Sådan beskærer du efterårshindbær #hindbær 1 2024, April
Anonim

Bjergbestigning er en sport, der tiltrækker stærke og modstandsdygtige mennesker, der kan lide at føle adrenalin i deres blod og konstant teste sig for styrke. Når alt kommer til alt er erobringen af bjergtoppe ikke kun en sejr over naturkræfterne, men også en sejr over sig selv, ens svagheder og frygt. Billedet af en person, der er klar til at risikere sit eget liv for at bestige en bjergtop, er fyldt med hård romantik og mystik.

Sådan bestiger du en bjergtop
Sådan bestiger du en bjergtop

Instruktioner

Trin 1

Hvis du også beslutter at prøve dette billede og blive klatrer, skal du vide, at det er den slags sport, hvor selv fuldstændig beherskelse af bjergbestigning ikke garanterer fravær af fare. Du kan minimere dens subjektive komponent, som afhænger af din fysiske kondition, men der vil altid være en objektiv fare - stenfald, revner, laviner og en skarp ændring i vejret.

Trin 2

Vær forberedt på, at bjergbestigning er meget dyrt, og at spare på udstyr eller organisere træningsprocessen kan koste dit liv, ikke kun for dig, men også for dem, som du vil erobre toppe med. Dette er en teamsport, og du bliver nødt til at tage ansvar ikke kun for dig selv, men også for andre.

Trin 3

I tilfælde af at du ikke er bange for vanskeligheder, er du seriøs og beslutsom, skal du gå igennem en medicinsk kommission for at være sikker på, at kroppen ikke svigter dig i vanskelige tider, og fysisk aktivitet er ikke kontraindiceret for det. Dette skyldes det faktum, at i bjergene vil du støde på et sådant fænomen som hypoxi i høj højde, og for hver person er der en individuel højdetærskel, krydsning, som er livstruende.

Trin 4

Klatring tager meget af din tid, du skal konstant træne for at blive professionel og gå til verdensplan. Selvom dine planer ikke er så ambitiøse, og du ikke vil afsætte dit liv til dette, før du klatrer op på en bjergtop, selv med en gennemsnitlig sværhedsgradskategori, skal du to eller tre måneder bruge alvorlig fysisk forberedelse.

Trin 5

For at sikre, at bjergbestigning er noget for dig, skal du prøve det under reelle forhold. Til dette kan Krim-bjergene for eksempel tjene som en ideel testplads. Her har du ikke brug for dyrt alpint udstyr og tøj, men du er i stand til at erhverve den første viden og færdigheder. Derudover kan du i tilfælde af en skade stole på hurtig og kvalificeret lægehjælp.

Trin 6

I tilfælde af at du straks vil udføre kommerciel bjergbestigning i høj højde, skal du skaffe dig specielt udstyr og ikke skimme på en intelligent instruktør. For de første opstigninger er lave bjerge i Kaukasus med en højde på op til 4000 m eller i Centralasien, hvor højderne er op til 5000 m, egnede. Og så kan du allerede begynde at erobre de syv-tusinder i Himalaya og Korakorum..

Anbefalede: