Sådan Overvindes Et Barns Frygt For Vand

Sådan Overvindes Et Barns Frygt For Vand
Sådan Overvindes Et Barns Frygt For Vand

Video: Sådan Overvindes Et Barns Frygt For Vand

Video: Sådan Overvindes Et Barns Frygt For Vand
Video: Overtrædelser af trafikregler i Rusland. Jeg fik en bil med et specielt signal! 2023, Marts
Anonim

Hver forælder ved, hvor nyttig svømning er for børn. Men ikke alle ved, hvordan man lærer et barn at svømme korrekt, hurtigt og uden at forårsage unødvendig stress.

Svømmetimer for børn
Svømmetimer for børn

God dag, kære læsere. Denne artikel vil være af interesse for de forældre, hvis barn er bange for vand, og dem, der ønsker at forhindre udviklingen af denne frygt. Vi vil overveje de mulige årsager til denne frygt, finde ud af, hvordan vi kan modstå den, hvordan du kan forhindre, at der opstår et problem. Lad os først se på de mulige årsager til, at barnet begyndte at være bange for vand?

1. Dårlig oplevelse. F.eks. Kunne der være badet i for varmt vand på badeværelset, eller når barnet besøgte en dam, kunne babyen sluge vand, eller mens shampoo kom i vandprocedurer, kom shampoo ind i øjnene på den lille, som begyndte at "bide smerteligt".

2. Dårlige foreninger. Barnet kunne være i vandet, da forældrene begyndte at sværge tungt, eller babyen kunne få en frygtelig drøm, der var direkte relateret til vand (for eksempel druknede moderen). I sådanne situationer er det ikke overraskende, at barnet udvikler en negativ tilknytning.

3. Frygt for åbent vand. Det forklares ved, at babyen er vant til at tage vandprocedurer i en rolig atmosfære i et lille rum på et sted, hvor alt er kendt for ham. En gang i det nye område oplever han panik og undertiden rædsel, især hvis der er mange mennesker omkring og ganske støjende.

4. Overførsel af frygt ved arv. Hvis forældrene til babyen selv er bange for vand eller er for bekymrede, når de lader babyen gå i poolen, kan babyen føle deres frygt, og han vil selv begynde at være bange.

5. Frygt for det ukendte. Lille barn er i stand til at mærke fare, når han ikke kan røre bunden af reservoiret, eller han ikke kan se, hvad der er under vand.

Også frygt for hydrering kan direkte skyldes instinktet om selvbevarelse.

Hvordan skal man så være?

Hvis et barn er bange for vand, er det ekstremt vigtigt at behandle dette problem med forståelse, ikke at le af babyen, ikke at sige, at han opfører sig sjov, at hans frygt ikke er berettiget. Du skal nærme dig dette problem med alt ansvar, gøre alt, hvad der er i din magt for at ændre barnets holdning til vandelementet. Lad os finde ud af, hvad vi skal gøre for forældre, der står over for et lignende problem, hvad skal vi først gøre.

Vær opmærksom på, at leg kan distrahere et lille barn fra genstanden for frygt.

1. Hvis babyen ikke kun er bange for åbne reservoirer, men også for at tage vandprocedurer i badeværelset, er det nødvendigt at annullere badning i et par dage. Det er muligt, at denne gang vil være nok for den lille til at overvinde sin frygt, blot glemme det, der skræmte ham eller forårsagede ubehag.

2. Du kan prøve at forklare et barn over et år, at badning ikke udgør en fare for hans liv, for at vise at det er behageligt og behageligt. For eksempel kan du bade din babys yndlingslegetøj. Men hvis du i et sådant øjeblik bemærker, at den lille begynder at bekymre sig endnu mere, skal du opgive denne idé, fordi dette yderligere kan forværre barnets tilstand.

3. Barnet kan tilbydes at lege med vandet, for eksempel at skyde en gummiand eller en legetøjsbåd i vandet. Hvis spørgsmålet vedrører åbne vandområder, kan du for eksempel begynde at samle skaller eller småsten, mens du går langs sandstranden. Forklar dit barn om, hvad der har skyllet dem i land fra vandet, lad barnet forstå, at det kan være sjovt at gå på stranden.

4. Du kan prøve at svømme sammen. Det er nødvendigt for babyen at springe ned i vandet med en af forældrene. Men du skal være forsigtig her. Det er uacceptabelt at presse den lille meget kraftigt mod sig selv, fordi en sådan gestus vil blive betragtet som tilstedeværelsen af en trussel og vil skræmme babyen endnu mere.

5. Der er en mulighed for, at barnet skræmmes af nedsænkning i vand uden tøj. Hvad hvis dette er din sag? Giv den lille svømning i trusser og en T-shirt. Hvis denne bekendtskab eller kommunikation er vellykket, skal du gradvist lære at svømme uden tøj.

6. Ved at gå til poolen kan du henlede barnets opmærksomhed på, hvordan andre børn sprøjter lystigt i vandet. Husk, at småbørn elsker at efterligne deres jævnaldrende.

7. Med frygt for reservoirer kommer køb af en oppustelig cirkel undertiden til undsætning, især hvis det er med billedet af barnets foretrukne eventyrhelt. Forældrenes opgave er at forklare formålet med denne enhed, at overbevise den lille om, at cirklen vil hjælpe ham.

8. Nogle gange kan der opstå frygt ikke foran et bad med vand, men direkte foran selve tanken til badning. I en sådan situation kan du først introducere barnet til selve badeværelset, give det et strejf, sørg for at det er sikkert.

9. Nogle gange er frygt direkte relateret til det rum, hvor du bader din baby. I en sådan situation er det nok at ændre miljøet, for eksempel at overføre badet fra badeværelset til soveværelset eller omvendt. Det er muligt, at visse negative associeringer er forbundet med et bestemt rum.

10. Under badning kan barnet blive distraheret gennem leg eller legetøj, så det ikke tænker på genstanden for sin frygt.

11. Hvis du ikke selv kan lindre babyen for frygt, skal du kontakte en erfaren psykolog eller psykoterapeut. Specialisten bestemmer hurtigt, hvad der præcist forårsagede frygt for vand, vælg den passende terapi.

Når du underviser, er det vigtigt at være rolig, ikke skynde barnet og ikke hæve stemmen. En forælder skal være en "livline", en "guide" på vej til det ukendte. Når frygten for vand efterlades, begynder de at lære at holde sig flydende. Du bør ikke forsinke dette øjeblik, fordi du vænner dig til at være i vandet og røre bunden.

Men den bedste måde er at sende dit barn til en professionel inden for deres område, nemlig en svømmetræner. Han vil finde frygt hos din baby, sammen med ham vil de overvinde ham. Og din lille lærer at svømme.

Populær af emne.