Sådan Bestiger Du Det Højeste Bjerg

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestiger Du Det Højeste Bjerg
Sådan Bestiger Du Det Højeste Bjerg
Video: Sådan Bestiger Du Det Højeste Bjerg
Video: Vi bestiger et KÆMPE BJERG i AFRIKA! (Virkelig HÅRDT!) 2023, Februar
Anonim

For ikke så længe siden var klatring til toppen af ​​bjergene en sport udelukkende for professionelle klatrere. I dag har alt ændret sig, og kulturen med udendørs aktiviteter og ekstremsport har gjort bjergbestigning til en hobby tilgængelig for alle.

Sådan bestiger du det højeste bjerg
Sådan bestiger du det højeste bjerg

Er det nødvendigt

udstyr til bjergbestigning

Instruktioner

Trin 1

Alpinturisme giver dig mulighed for at opleve enestående spænding. Klatring på bjerget indebærer at overvinde alle slags forhindringer, der fylder det bjergrige terræn: stejle skråninger af sne, is og klipper med forskellige niveauer af fare og vanskeligheder.

Trin 2

For at bestige et højt bjerg skal du tage et grundlæggende kursus med viden om sikkerhedsforanstaltninger. Deltag i en bjergbestigning skole som Turalp.

Trin 3

Vær særlig opmærksom på det udstyr, som klatrerens helbred og ofte afhænger af. Udstyret skal være holdbart og let, fugtbestandigt og tillade hurtig udskiftning i tilfælde af en funktionsfejl.

Trin 4

Ved forberedelsen af ​​gruppeudstyr er din deltagelse ikke nødvendig, medmindre du selvfølgelig er en gruppeinstruktør. Men pas selv på dit personlige udstyr. Få en rygsæk til at gemme dine væsentlige ting. Stoffet, hvorfra det sys, skal være holdbart, og kapaciteten skal være mellem 80 og 100 kg. Den bedste løsning er en anatomisk rygsæk med et tykt taljebælte og en duraluminramme.

Trin 5

For at beskytte dit hoved mod istapper og stenfald, som er almindelige i bjergene, skal du tage en klatrehjelm. Isøksen hjælper dig med at skabe kunstige drejepunkter til opstigning og nedstigning. Det er bedre at foretrække et metalværktøj, da i det mest uhensigtsmæssige øjeblik kan isøksens træhåndtag bryde. Den anbefalede type værktøj er isbjælken, som har et mere behageligt forkortet håndtag og en hammer i stedet for en spatel. Teleskopstænger er også en af ​​de væsentligste ting. De gør det lettere at komme op og ned.

Trin 6

Pas på det system, som sikkerhedstovet er fastgjort til. Den består af en såkaldt havepavillon - bælter omkring taljen og hofterne, sele på brystet. Disse dele forenes ved hjælp af en lås - kanten af ​​det fem meter store reb. Vælg en blød lås, der holder dig komfortabel i systemet.

Trin 7

Du skal også bruge katte til at erobre topmødet - en speciel metalplatform, der efterligner kattens kløer. Sæt dem aldrig på sko med lav ankel, ellers risikerer du at blive efterladt barfodet i bjergene.

Trin 8

Glem ikke løfteraket og karbinen. Nedstigningen giver dig mulighed for at nedstige rebet, når du har brug for at rette positionen. Karabinhager tjener som et blokerende element, når du skal forbinde noget, såsom en krog med et reb.

Populær af emne.