Hvilke Sikkerhedsforanstaltninger Skal Der Tages, Når Man Klatrer Op På Et Bjerg

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Sikkerhedsforanstaltninger Skal Der Tages, Når Man Klatrer Op På Et Bjerg
Hvilke Sikkerhedsforanstaltninger Skal Der Tages, Når Man Klatrer Op På Et Bjerg

Video: Hvilke Sikkerhedsforanstaltninger Skal Der Tages, Når Man Klatrer Op På Et Bjerg

Video: Hvilke Sikkerhedsforanstaltninger Skal Der Tages, Når Man Klatrer Op På Et Bjerg
Video: Mountain Climbing Safety - How to Climb a Mountain on Outside Today 2024, Kan
Anonim

Bedre end bjerge kan kun være bjerge. Årsagerne til at trække generelt alvorlige voksne højt til de skinnende toppe kan være meget forskellige. Og selvom ingen vil frigive en uerfaren nybegynder uden forberedelse på skråningen, skal du kende de mest grundlæggende sikkerhedsregler, når du klatrer i bjergene.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal der tages, når man klatrer op på et bjerg
Hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal der tages, når man klatrer op på et bjerg

Nødvendig

  • - hjelm
  • - klatreudstyr
  • - Solbriller;
  • - trekkingsko og "stegjern"
  • - Alpenstock og trekking stave;
  • - Solbriller.

Instruktioner

Trin 1

Se nærmere på terrænet, inden du forsøger at bestige skråningen. Når du planlægger en overfart, skal du skitsere en omtrentlig bevægelsesrute, angive vanskelige områder, steder med mulige stenfald og talus og steder at omgå dem.

Trin 2

Kontroller tilgængeligheden og funktionaliteten af sikkerhedsudstyr, tilstanden af sko, alpenstocks og trekking stave.

Trin 3

Klatre aldrig en skråning i lave skyer, tæt tåge, sne, mørke eller stærke vinde. Det anbefales ikke at starte klatring straks efter regn, da på dette tidspunkt er skråningens overflade mættet med fugt og er ustabil.

Trin 4

Sten såvel som rådne og faldne træer, der kommer på vej, træder over. Du kan ikke træde på dem.

Trin 5

Når du bevæger dig på ustabile sten, på glatte og våde skråninger, i stejle nedkørsler, skal du bruge belay. Gruppen skal bestå af tre til fire personer. Dette sikrer den enkelte deltagers sikkerhed og forhindrer ikke bevægelse.

Trin 6

Passere de stenede områder i hjelme; brug alpenstocks til forsikring.

Trin 7

På stenede skråninger er det sikrere at bevæge sig langs klippekanten. Undgå bække, kløfter, understøtter og ethvert terræn, hvor der kan opstå skred eller stenfald.

Trin 8

Gå forbi skråningerne med en lille talus som en slange, og prøv ikke at forårsage splintring af klippen. I skråninger med stor og medium talus skal du ikke bruge alpenstocks til belay. Du kan flytte en stor klippe, der vil forårsage et sammenbrud eller stenfald.

Trin 9

Alle talusskråninger er særligt farlige efter regn eller snefald. Pass stor og medium talus meget omhyggeligt, og prøv med din fod selv de mest tilsyneladende pålidelige sten.

Trin 10

Skovklædte og urteagtige elefanter er særligt farlige, fordi deres lettelse er vanskelig at se; ubemærket grober, kløfter, sten og faldne træer kan være på vej. Kort græs er farligt efter regn, da det bliver meget glat.

Trin 11

Brug altid alpenstocks og trekking stænger på græsklædte skråninger. Bevæg dig i afstand fra hinanden, så den faldne ikke vælter sine kammerater. På særligt vanskelige steder er det værd at arrangere rebskinner.

Trin 12

Det farligste for passagen er bjergskråninger. Det er især farligt at køre på en skråplade efter regn. I tørt vejr skifter disse sektioner med en forstærket forsikring.

Trin 13

Når du klatrer på sne og isområder, skal du bære støvler med stegjern og bruge alpenstocks. Det er bedre at overvinde sådanne skråninger om morgenen, når skorpen er stærkest.

Trin 14

Kørsel i snedækkede skråninger udføres altid i bundt. Den person, der går foran, skal skifte med jævne mellemrum, da sporing langs skorpen tager meget energi. Det er bedre at overvinde sne og isskråninger front-on.

Trin 15

Når du klatrer i en stor højde, skal altid tredobbelt akklimatisering stå, så din krop har tid til at tilpasse sig ændringer i atmosfærisk tryk.

Trin 16

Et must-have tilbehør i bjergene - solbriller med en høj grad af beskyttelse. Du kan få en alvorlig forbrænding af nethinden på en snedækket skråning på to til tre minutter i lys sol.

Anbefalede: