Hvem Er Scoreren I Hockey, Hvad Der Tages I Betragtning I Vurderingen Af målscorer

Indholdsfortegnelse:

Hvem Er Scoreren I Hockey, Hvad Der Tages I Betragtning I Vurderingen Af målscorer
Hvem Er Scoreren I Hockey, Hvad Der Tages I Betragtning I Vurderingen Af målscorer

Video: Hvem Er Scoreren I Hockey, Hvad Der Tages I Betragtning I Vurderingen Af målscorer

Video: Hvem Er Scoreren I Hockey, Hvad Der Tages I Betragtning I Vurderingen Af målscorer
Video: 2012 Australian Hockey League Bronze Medal Match (NSW v VIC) 2024, Kan
Anonim

I slutningen af mange hockeyturneringer tildeler deres direktorat eller organisationskomité normalt priser til den bedste målmand, forsvarer, angriber og topscorer. Sidstnævnte bestemmes af antallet af scorede mål i alle spil eller af summen af de effektive point - de samme mål plus assists.

Den bedste målscorer for sovjetisk og russisk hockey Boris Mikhailov
Den bedste målscorer for sovjetisk og russisk hockey Boris Mikhailov

Hvad er en målscorer

Der er to definitioner af dette ord. Den første blev brugt i den russiske tsarhær som den militære rang af en artillerist, svarende til en korporal (senior soldat). Den anden, moderne og sporty, betyder en meget produktiv sportsmand-spiller, der er i stand til at score mål og give nøjagtige afleveringer (afleveringer). Det bruges ikke kun i hockey, men også i fodbold, håndbold, sjældnere i basketball og volleyball.

Udtrykket "scorer" erstattes undertiden med "snigskytte". Det tages igen fra det militære arsenal og angiver den hockeyspiller, der scorede flest mål uden at tage højde for de nøjagtige pasninger.

Hockey kræver en konto

Målscorer i ethvert spil bestemmes kun på baggrund af dets protokol, hvis data er udarbejdet af dommerne. Disse er enten dem, der direkte dømmer kampen på banen (fodbold), eller sekretærdommeren, der holder protokollen (hockey, basketball). I hockeyprotokollen er der specielle kolonner, hvor antallet af spilleren, der scorede pucken, og antallet af en eller to assistenter, der lavede assists, er indtastet.

Målscorerne i turneringen tælles på to måder. Den første bruges normalt i små og kortsigtede konkurrencer. Efter afslutningen indsamler overdommeren eller hans stedfortræder alle protokollerne. De beregner også statistik over summen af alle spil og bestemmer dem, der har kastet flere pucker og scoret det maksimale antal point i henhold til "mål + pas" -systemet.

Den første plads blandt målscorerne i KHL's regelmæssige mesterskab 2014 blev taget af Metallurg Magnitogorsk-angriberen Sergei Mozyakin. I 54 kampe scorede han 73 point (34 + 39).

Den anden metode bruges i lange turneringer. For eksempel i KHL-mesterskabet (Continental Hockey League). En særlig gruppe hockeystatistikere er involveret i at tælle pucker og overførsler i den og studerer ikke kun de modtagne protokoller, men også videooptagelserne af spillet. Hun har endda ret til at ændre data, hvis resultatet for præstation ikke tildeles den, der faktisk scorede det. Der er også en gruppe mennesker, der har valgt beregning af scorernes statistiske præstationer samt søgning efter fejl og "hvide pletter" i protokollerne og opslagsværkerne som en hobby.

Vaskemaskine klub

Populariteten af statistikernes arbejde blev tydeligt tilføjet ved oprettelsen af symbolske klubber. En af de mest berømte blandt andre er "100 Scorers Club". Det inkluderer sovjetiske og russiske hockeyspillere, der har scoret mere end hundrede mål i det nationale mesterskab.

På toppen af denne æresliste, og mange statistikere mener, at de berømte fremadrettede Mikhailov (428), Starshinov (407) og Guryshev (379) for livet. Til sammenligning har NHL-topscorer Wayne Gretzky scoret 894 mål. Forresten har vores forsvarere også deres egen målscorerklub. Det bærer navnet Vyacheslav Fetisov, lederen med 153 mål.

En anden lignende klub er opkaldt efter Vsevolod Bobrov og forener målscorer, der også udmærker sig i kampe for nationale hold, i europæiske pokaler og internationale turneringer. De tre ledere i det er Mikhailov (705), Petrov (615) og Starshinov (588). Fetisov med 282 skiver indtager 30. pladsen.

Der er også scoringsrekorder for de angribende links. I indenlandsk hockey er en af disse resultaterne af CSKA trojkaen bestående af Mikhailov, Petrov og Kharlamov, der scorede 124 mål i sæsonen 1969/70.

Hvad er mere vigtigt?

Mange professionelle hockeyspillere, især assists som det russiske landsholdscenter Pavel Datsyuk, siger ofte, at de er lig med forladte mål. Ligesom, det betyder ikke noget, hvem der scorede, så længe et rødt lys tændte uden for modstandernes mål. Statistikere tænker lidt anderledes, og hvis pointene er lige, gives fordelen altid dem, der har scoret flere mål eller spillet færre kampe.

Anbefalede: