Sådan Stopper Du Med At Skøjte

Indholdsfortegnelse:

Sådan Stopper Du Med At Skøjte
Sådan Stopper Du Med At Skøjte

Video: Sådan Stopper Du Med At Skøjte

Video: Sådan Stopper Du Med At Skøjte
Video: How to stop on inline skates / rollerblades - 3 stops for beginners tutorial 2024, Marts
Anonim

Der er ingen grænse for perfektion, og enhver atlet ved det. Selvom du er god til at skøjte, vil professionelle råd være nyttige for dig, især når det kommer til bremsning og din sikkerhed. Der er flere måder at bremse på skøjter på - en fod eller begge dele. Prøv hver enkelt, forbedr det, for kun at være sikker på dig selv vil du være i stand til at mestre komplekse tricks og udvikle høj hastighed på skøjteløb uden frygt.

Sådan stopper du med at skøjte
Sådan stopper du med at skøjte

Instruktioner

Trin 1

Korrekt bremsning på skøjter kræver ret meget energiforbrug. Hvis der ikke er pludselige forhindringer foran dig, behøver du ikke bremse skarpt på rullen, sænk farten med glatte cirkulære bevægelser. Bare stop med at skubbe og bevæge dig fremad. Vip din krop lidt til højre eller venstre, og peg dine fødder lidt sidelæns. Således vil du langsomt med en stor amplitude begynde at dreje, og sporet fra skøjterne trækker en endnu større cirkel på isen. Denne bevægelse sænkes markant og fører glat til et fuldstændigt stop på isen.

Trin 2

Hvis du kører i høj hastighed og har brug for at bremse skarpt, skal du låse stop med to fødder. Bøj knæene, mens du styrer dine skøjter til højre eller venstre. Skub din kropsvægt tilbage, så du ikke falder ned på isen. I dette tilfælde vil forskydningen af tyngdepunktet blive rettet mod siderne af skøjterne. Knivene skæres ned i isen på grund af en skarp drejning til siden, glidningen stopper.

Trin 3

Drejestoppet udføres med det ene ben. Glider hurtigt på isen, løft det ene ben og bøj det ved knæet. Hvis du har brug for at dreje til højre, skal du bøje dit venstre ben og omvendt. Med dit venstre ben hævet, drej skøjtebladet vinkelret på bevægelsen. Mens du retter dit ben, skal du placere klingen på isen. Jo mere kraft du lægger i denne bevægelse, jo større bliver stophastigheden. Bremsning med din venstre fod drejer automatisk til højre.

Trin 4

Hvis du kører med lav hastighed, skal du bruge ploven til at bremse. For at gøre dette skal du bøje knæene og bringe dem sammen og pege enderne på skøjterne mod hinanden. Dette fordeler trykket jævnt mellem ribberne på begge skøjter, og du stopper langsomt.

Trin 5

Hvis du ikke skater på hockey, men på kunstskøjter, har du muligheden for at sætte farten ned med "neglefiler" på dine skøjter. Dette kan kun gøres ved en lav bevægelseshastighed, ellers risikerer du at falde fremad og knække dine knæ og ansigt. Placer bare en fod på tæerne, når du bevæger dig. Neglefilen rammer isen og skaber yderligere modstand, og du stopper.

Anbefalede: