Sådan Lærer Du At Skøjte På Ski

Indholdsfortegnelse:

Sådan Lærer Du At Skøjte På Ski
Sådan Lærer Du At Skøjte På Ski
Video: Sådan Lærer Du At Skøjte På Ski
Video: Lær at løbe på ski når du er 5 år 2023, Februar
Anonim

Skiløb er blevet mere og mere populært på det seneste. Måske skyldes det succesen hos vores atleter ved Vinter-OL, der inspirerer nybegyndere til deres præstationer, eller måske skyldes det skiløbets enkelhed og tilgængelighed. Og hvor behageligt det er at tilbringe tid i skoven en fin vinterdag, stå på ski, indånde den friske luft og nyde de smukke snedækkede landskaber.

Sådan lærer du at skøjte på ski
Sådan lærer du at skøjte på ski

Instruktioner

Trin 1

Den mest imponerende form for skiløb er sandsynligvis skøjteløb. En skiløber, der bevæger sig med en skøjte, minder lidt om en flyvende fugl, hans bevægelser virker lette, og den hastighed, som han kan udvikle sig, kan sammenlignes med en bils hastighed. For at lære at køre på en skøjte skal du nøje overvåge ankelleddets bevægelse i forhold til kroppen, hofterne og skistængerne. Hele din krop skal være foran dine fødder, når du bevæger dig med en skøjte, og pinde bruges ikke kun til at skubbe, men også for at fange dig, give støtte og forhindre dig i at falde ansigt fremad.

Trin 2

Tag nu din startposition. Bring ryggen på ski sammen og spred tæerne fra hinanden. Vinklen mellem ski bør ikke være mere end tres grader, ellers vil det være for svært og ubehageligt for dig at bevæge dig.

Trin 3

Grundlaget for skøjteløb på ski er det korrekte skub. Et effektivt skub giver dig mulighed for at stå på ski i lang tid, hvilket gør det muligt for dine muskler at hvile lidt.

Trin 4

For at få et ordentligt skub skal du placere pindene lidt fremad, men ikke for langt, og skubbe dem væk fra sneen. På samme tid skal du give et skub med din fod. Det korrekte skub udføres med foden, ikke med tåen på ski. For at skubbe af med din fod skal du skifte din kropsvægt til det ene ben, mens du skubber med foden på det andet ben. I dette tilfælde er det nødvendigt at bevæge kroppen lidt fremad for at opretholde balance. Efter skubbet skal stikkerne presses med baserne mod albuerne, så de ikke hindrer bevægelse og ikke forstyrrer.

Trin 5

Efter et godt skub bevæger du dig ved inerti i et par sekunder, og så snart du føler at du mister hastighed, skal du lave endnu et skub, men med det andet ben. Jo mere skubber du gør, jo hurtigere bevæger du dig.

Populær af emne.