Hvilke Atleter Deltager I De Paralympiske Spil

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Atleter Deltager I De Paralympiske Spil
Hvilke Atleter Deltager I De Paralympiske Spil

Video: Hvilke Atleter Deltager I De Paralympiske Spil

Video: Hvilke Atleter Deltager I De Paralympiske Spil
Video: Jēkabpils lūši/Ošukalns - BFC Daugavpils [Optibet telpu futbola virslīga 21/22 Highlights] 2024, April
Anonim

I 1924 fejrer sportssamfundet 100-året for de første olympiske lege for døve-konkurrencen. Det var med dem, at historien om moderne turneringer begyndte, hvis deltagere kun er atleter med handicap af forskellige årsager. Det officielle navn på sådanne spil er Paralympics. De afholdes straks efter afslutningen af sommer- og vinter-OL på de samme sportspladser.

Paralympics - en sportsferie for handicappede
Paralympics - en sportsferie for handicappede

Instruktioner

Trin 1

Berlin blev fødestedet for sportsorganisationer for handicappede. Det var her i 1888, at den første sportsklub for mennesker med alvorlige fysiske problemer blev oprettet. Dem, der blev frataget muligheden for ikke kun at udføre sammen med sunde konkurrenter, men endda at træne.

Trin 2

Ikke alle handicappede atleter blev medlemmer af klubben i hovedstaden i Tyskland, men kun døve. Med deltagelse af atleter med høresygdomme blev der den 10. til 17. august 1924 afholdt de første konkurrencer i Paris, som arrangørerne kaldte "De Olympiske Lege for Døve".

Trin 3

Atleter fra ni europæiske lande deltog i den franske turnering. Repræsentanter for Belgien, Storbritannien, Ungarn, Italien, Holland, Polen, Rumænien, Frankrig og Tjekkoslovakiet konkurrerede om medaljer inden for cykling, atletik, svømning, skydning og fodbold.

Trin 4

På en af konkurrencedagene, 16. august, blev der oprettet et sportsudvalg for døve i Paris. Senere omfattede det repræsentanter fra flere flere lande. Herunder den eneste repræsentant for den socialistiske blok - Jugoslavien.

Trin 5

Spil af moderne Paralympians afholdes i mange sportsgrene, som fans kender, men under hensyntagen til deres fysiske lidelser hos deres deltagere. Især skiskydning, langrend, alpint skiløb, rullestolcurling og slædehockey (på specielle slæder med deltagelse af spillere uden ben) afholdes på Paralympics Winter.

Trin 6

Summer Paralympians konkurrerer i sit-down basketball, volleyball og tennis såvel som i forskellige discipliner inden for atletik, powerlifting, sejlads, svømning, skydning og andre sportsgrene. Deltagerkategorierne er dannet af Den Internationale Paralympiske Komité.

Trin 7

Der er ingen særlige begrænsninger for adgang til konkurrencen. I forskellige grupper, afhængigt af sygdomstypen, udfører atleter uden lemmer med skader i rygmarvssystemet og problemer med syn og hørelse. Forresten er der professionelle blandt Paralympians.

Trin 8

For eksempel lykkedes den berømte sydafrikanske atlet Oscar Pistorius, der ikke har benene og løber perfekt på proteser, endda at blive deltager i de klassiske OL i London. En fire gange russisk paralympisk mester Alexei Ashapatov spillede engang i superligaen volleyball.

Trin 9

Den gode idé at introducere mennesker med skader i bevægeapparatet til sport kom først til den engelske læge Ludwig Guttmans sind i 1944. Under anden verdenskrig arbejdede han på rehabiliteringscentret for sådanne patienter i Stoke Mandeville, hvor piloter fra det britiske luftvåben blev behandlet.

Trin 10

Fire år senere blev de første Stoke Mandeville-spil afholdt her på initiativ af Dr. Ludwig Guttmann. 16 soldater deltog i bueskydningskonkurrencer. Siden 1952 er turneringen blevet en tradition i England.

Trin 11

Han tiltrak snart opmærksomheden fra lederne af IOC, Den Internationale Olympiske Komité. I 56. uddelte IOC endda organisationskomiteen for Stoke Mandeville Games med en særlig kop for "at bringe de olympiske idealer til liv." Den sidste tilnærmelse mellem paralympiske sportsentusiaster og Den Internationale Olympiske Komité fandt sted i 1960.

Trin 12

Efter afslutningen af sommerlekene i Rom blev der afholdt konkurrencer her med deltagelse af 400 handicappede atleter fra 23 lande i verden. Denne turnering blev anerkendt af IOC som den første rigtige sommerparalympics. En lignende vinterturnering nr. 1 blev afholdt i 76th i Innsbruck.

Trin 13

En af de vigtige forskelle mellem de to olympiske turneringer i den italienske hovedstad var, at repræsentanter for Sovjetunionen ikke deltog i den anden af dem. Når alt kommer til alt eksisterede officielt handicappede mennesker og endnu mere sådanne atleter ikke i det sovjetiske land, der var ingen steder at øve dem.

Trin 14

Det virkelige gennembrud skete først i begyndelsen af 1980'erne. Den Internationale Koordinerende Komité for Verdensorganisationen for Handicappede Sports, oprettet i 82, har ført Paralympians rundt omkring i verden i ti år.

Trin 15

Siden legene i Calgary og Seoul i 1988 har Paralympics været obligatoriske i byer og stadioner, hvor vinter- og sommer-OL lige er afsluttet. Fire år senere blev Den Internationale Paralympiske Komité en af deres arrangører.

Trin 16

I øvrigt skal Paralympics ifølge reglerne kaldes "Paralympics". Men funktionærer fra IOC modsatte sig dette. Ifølge sportsembedsmænd krænker bogstavet "O" i navnet udvalgets eksklusive rettigheder til mærkerne "Olympiada" og "Olympic".

Trin 17

Russiske atleter har deltaget i Paralympics siden 1996. 2014-spillene i Sochi blev fremragende for indenlandske atleter. Vores hold vandt 80 medaljer på dem, inklusive 30 guld, der blev de første i den uofficielle holdkonkurrence.

Trin 18

Og det bedste resultat ved Paralympics-sommeren var andenpladsen i London 2012. På russernes konto i Englands hovedstad var der 102 priser, herunder 36 af den højeste værdighed. Kun det kinesiske hold var foran vores hold.

Anbefalede: