Hvad Er Spillereglerne For Baseball

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Spillereglerne For Baseball
Hvad Er Spillereglerne For Baseball
Anonim

Baseball er meget populært i USA, Japan og endda Venezuela, Kina og Sydkorea. I Rusland er denne spilsport imidlertid ikke godt dækket, på trods af at populærkulturen gradvist varmer op for interessen for den.

Hvad er spillereglerne for baseball
Hvad er spillereglerne for baseball

USA anses traditionelt for at være baseballens pionerland. Det er almindeligt accepteret, at moderne baseball spilles af reglerne udviklet af New Yorker Alexander Cartwright i 1845.

Generelle regler

Som ethvert spil starter baseball med deltagerne. Der er to hold på 9 (undertiden 10) spillere, der skiftes til at spille angreb og forsvar. Den forsvarende sides opgave er at forhindre angriberne i at optjene point ved at løbe gennem alle fire baser på spillefeltet og vende tilbage til deres "hjem".

Spillepladsen er opdelt i to dele: "indmark" - den indvendige del, som er en firkant med en side på 27 m 45 cm, i hjørnerne, hvor baserne er placeret, "udmark" - den del af feltet mellem pladsen og hegnet. I midten af pladsen er den såkaldte kande dias, og den første base betragtes som "hjemmet".

Spilleren fra det forsvarende hold, en "kande" (fra den engelske pitch - serve), kaster et baseball mod "hjemmet", hvor der er en "batter" - en dej fra det angribende hold. Efter at røren har ramt bolden, begynder han at løbe mod anden base, og spillerne fra det forsvarende hold skal fange røret tilbage og tage den løbende spiller ud af spillet med det ud af spillet. Der er flere måder at gøre dette på:

- force-out: den defensive spiller med bolden kom ind i basen, før løberen nåede den;

- ground-out: en variant af force-out - den defensive spiller kastede bolden til en anden spiller, der stod på basen, før løberen nåede den;

- fly-out: bolden, der blev sprunget, men ikke rørte ved jorden, blev fanget af forsvarsspilleren;

- tag ud: et medlem af det forsvarende hold rørte ved løberen, da han var mellem baserne;

- også en spiller går ud af banen, hvis han ikke var i stand til at slå bolden tre gange i træk - dette kaldes en strejke.

Sejrforhold

Et point eller "løb" (fra engelsk. Run - to run) tildeles det angribende hold, hvis spilleren var i stand til at gennemgå alle baserne. Den såkaldte hjemmeløb opnås, hvis batteren var i stand til at ramme bolden, og han fløj uden for grænserne, men fløj mellem specielle straffemaster. Dette slag gør det muligt for dejen og alle løbere at score et point.

Det hold, der scorede flest point i 9 perioder eller innings i kampen, vinder. Hver gang tre spillere fra det angribende hold gik ud, skiftede holdene plads. Således består hver inning af 6 outs. Hvis antallet af point for holdene er det samme, tildeles en ekstra inning.

Reglerne for baseball hjælper med at udvikle en bred vifte af strategier til spillet, hvilket gør det til en interessant fritidsaktivitet for folk i alle ture og aldre.

Populær af emne.