Hvad Er En Nyttekoefficient I Hockey

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Nyttekoefficient I Hockey
Hvad Er En Nyttekoefficient I Hockey
Video: Hvad Er En Nyttekoefficient I Hockey
Video: 9-Year-Old UNREAL Hockey Skills | Next Sidney Crosby? 2023, Februar
Anonim

Hockeyfans er ofte nødt til at håndtere et sådant koncept som "nyttekoefficient" eller karakteristikken "plus eller minus". For NHL-spillere er dette en af ​​de vigtigste præstationsindikatorer.

Hvad er en nyttekoefficient i hockey
Hvad er en nyttekoefficient i hockey

Generel information

I professionel hockey er en sådan statistisk egenskab hos spillere som "utility koefficient" almindelig. Ellers kaldes det "plus-minus" eller "p / m" (fra engelsk plus / minus). Denne indikator afspejler spillerens anvendelighed i hockey og er forskellen mellem mål scoret og savnet i spillet, når en spiller var på isen. Denne egenskab gælder ikke målmænd. Plus-minus-koefficienten beregnes som følger. Et positivt point tildeles spillerne på holdet, der spillede i mindretal eller i samme antal trupper som det modsatte hold, scorer et mål. "Plus" tildeles uanset modstanderens tilstedeværelse eller fravær. Det følger heraf, at "minus" tildeles spillerne på holdet, der var på isen på tidspunktet for den savnede pucke. Fra dette enkle princip dannes nyttekoefficienten for spillere i hockey. "Plus-minus" karakteristikken kan overvejes for spillere både inden for rammerne af en kamp og for en turnering eller en hel sæson. Således, hvis en spiller havde en nyttekoefficient på "-3" i en turnering, men i en kamp scorede han "+2", så blev hans koefficient "-1".

Skabelsens historie

Montreal Canadiens professionelle hockeyklub, der spiller i National Hockey League (NHL), menes at have sin oprindelse i hockey. Odds blev først talt i 1950'erne, og resten af ​​NHL-holdene vedtog ideen i 60'erne. Det er almindeligt at forbinde denne sportsopfindelse med den berømte spiller og træner Emile Francis.

NHL Plus-Minus Award

Hvert år tildeles den bedste hockeyspiller en særlig NHL Plus-Minus Award baseret på hjælpeprogrammet. Den første uddeling af denne pris dateres tilbage til 1983. I NHL Plus-Minus Award-historien betragtes den bedst præstende hockeyspiller for at være den berømte Edmonton Oilers Wayne Gretzky, der satte i alt 61 poster, ofte kaldet den største spiller i hockeyhistorien … Hans maksimale effektivitetsforhold for sæsonen var +98. Derudover vandt han NHL Plus-Minus Award tre gange, hvilket også er en rekord blandt hockeyspillere i dag.

Hockeyspillere vurdering for sæsonen 2013-2014

NHL-spilleren med det laveste værktøj til dato er Alexander Ovechkin, kaptajn på Washington Capitals, med en -36 score og betragtes som den værste spiller i ligaen. I nogen tid var vores landsmand Nail Yakupov fra Edmonton Oilers-holdet med en rating på "-33" også førende blandt udenforstående. De bedste spillere denne sæson er Boston Bruins: David Craichey, +39; Patrice Bergeron, +38; Brad Marshand, +36.

Populær af emne.