Hvordan Fakkelbærere Vælges Til Sochi-OL

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Fakkelbærere Vælges Til Sochi-OL
Hvordan Fakkelbærere Vælges Til Sochi-OL

Video: Hvordan Fakkelbærere Vælges Til Sochi-OL

Video: Hvordan Fakkelbærere Vælges Til Sochi-OL
Video: СОЧИ Адлер, ИНСТРУКЦИЯ для тех кто впервые! 2020 2024, Kan
Anonim

Den 7. oktober startede et storslået olympisk fakkelrelæ i Rusland. Relæet lover at være det største i de olympiske lege historie og dække 83 regioner i landet. Denne begivenhed overværes af 14.000 fakkelbærere. Hvem er en af dem, og hvordan vælges de, der får en ansvarlig opgave - at bære den olympiske flamme?

Hvordan fakkelbærere vælges til Sochi-OL
Hvordan fakkelbærere vælges til Sochi-OL

Det olympiske fakkelstafet er en stor sportsbegivenhed, uden hvilken ingen olympiske lege er utænkelige. Den olympiske flamme er et symbol på fred, venskab, renhed og kampen for sejr. Ilden tændes højtideligt i Olympia, hvorefter den tager på en tur til Grækenland og derfra går til værtslandet for de kommende OL, i vores tilfælde til Rusland.

Æren for at bære den olympiske flamme skal opnås

Der er flere hovedkrav til fakkelbærere:

- Alder fra 14 år.

- Støtte til de grundlæggende principper for olympisme: Excellence, respekt, venskab.

- Tilstedeværelsen af præstationer, som ikke skammer sig over at fortælle andre.

- Evne til at inspirere folk til nye præstationer.

- At føre en sund livsstil.

- Interesse for de olympiske lege i 2014.

De vigtigste partnere i Sochi 2014 Olympic Flame Movement er Coca-Cola, INGOSTRAKH og Russian Railways. Hver af dem valgte deres fakkelbærere. På de officielle hjemmesider for Coca-Cola og INGOSTRAKH virksomheder kunne alle udfylde et ansøgningsskema, hvor de skulle fortælle om sig selv og deres præstationer. De bedste kandidater blev udvalgt ved åben brugerstemme på virksomhedernes hjemmesider, hvorefter spørgeskemaerne blev evalueret af en uafhængig jury.

Russiske jernbaner distribuerede til gengæld halvdelen af de "gratis pladser" mellem sine egne medarbejdere og ærede veteraner samt repræsentanter for sponsorerede virksomheder, sports- og uddannelsesinstitutioner. Den anden halvdel af de nominerede til fakkelbærere blev betroet til at blive valgt af de lokale myndigheder i hver region. Alle nomineringer godkendes endelig af Sochi Organizing Committee.

Æresfakkelbærere

I betragtning af ovenstående krav er det ikke overraskende, at mange berømte atleter, kunstnere, politikere og offentlige personer blev medtaget på æreslisten over fakkelbærere. Så for at åbne den første etape af stafetten, der fandt sted i Moskva, faldt æren til den olympiske mester i synkroniseret svømning Anastasia Davydova. Vladislav Tretyak, Ivan Urgant, Irina Rodnina, Svetlana Khorkina, Ilya Averbukh, Dima Bilan, Igor Vernik, Iosif Kobzon, Konstantin Tszyu, Svetlana Masterkova, Gennady Onishchenko, Andrey Malakhov og mange andre løb også deres scene i Moskva.

I Skt. Petersborg, blandt berømte personer, der deltager i stafetten, løber Natalya Antyukh, kunstløber Elena Berezhnaya, fodboldspiller Alexander Kirzhakov, bryder Alexei Mikhin. I Omsk - gymnast Evgenia Kanaeva. I Yaroslavl - hockeyspiller Andrei Kovalenko, den første kvindekosmonaut Valentina Tereshkova. I Volgograd - atlet Yulia Zaripova, hædret træner Evgeny Trofimov. I Smolensk - hammerkasteren Olga Kuzenkova, svømmer Ivan Kassin, skiskytteren Nadezhda Talanova. Hver by i Rusland har sine egne fakkelbærere.

Anbefalede: