Hvad Er Essensen Af Stephen Frys åbne Brev

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Essensen Af Stephen Frys åbne Brev
Hvad Er Essensen Af Stephen Frys åbne Brev

Video: Hvad Er Essensen Af Stephen Frys åbne Brev

Video: Hvad Er Essensen Af Stephen Frys åbne Brev
Video: Cfmoto1010 med en kilometertal på 9300 km-anmeldelse og reel anmeldelse 2024, April
Anonim

Den kendte britiske skuespiller, dramatiker og forfatter Stephen Fry sendte for nylig et åbent brev til Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og den britiske premierminister David Cameron på Internettet. I det kritiserer han den russiske regerings handlinger over for LGBT-samfundet (samfundet af lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle). I den henseende opfordrer Frye til en boykot af de olympiske vinterlege, der afholdes i februar 2014 i Sochi.

Hvad er essensen af Stephen Frys åbne brev
Hvad er essensen af Stephen Frys åbne brev

Kritik af den russiske regering

I sit åbne brev, homoseksuel og jødisk efter nationalitet, sammenligner Stephen Fry den russiske præsident Vladimir Putin med den tyske tyran Adolf Hitler og hans handlinger over for LGBT-samfundet med forfølgelsen af jøder og andre nationale mindretal.

Den britiske skuespiller citerer nogle fakta fra Reichs historie og overfører dem til situationen i det moderne Rusland. Især skriver han, at ydmygelse, mord og slag fra repræsentanter for seksuelle mindretal i Rusland ignoreres fuldstændigt af politiet, og ethvert forsøg på at tale til forsvar for homoseksuelle er nu forbudt ved lov.

Fry gik ikke forbi komponisten Pyotr Ilyich Tchaikovsky i sin tale. Skuespilleren udtrykte beklagelse over, at efter vedtagelsen i Den Russiske Føderation af loven, der forbyder fremme af homoseksualitet, kunne enhver erklæring om, at Tchaikovsky var homoseksuel, og at hans liv og kunst fuldt ud afspejler hans seksuelle orientering, tjene som en grund til anholdelse.

Boykot af vinter-OL 2014 i Sochi

Ud over ovenstående udtrykker Fry i brevet bekymring over homoseksuelle atleter, der vil deltage i de kommende vinter-OL. Han nævner også IOC-reglerne, som efter hans mening er overtrådt i Rusland i dag:

- mod modvirkning af enhver form for forskelsbehandling

- om samarbejde med offentlige og private organisationer for at fremme verdensfreden

- om at støtte samspillet mellem sport, kultur og uddannelse.

I denne henseende opfordrer Stephen Fry i sit brev IOC og hele den civiliserede verden til at modstå den barbariske, efter hans mening, lov, der forbyder propaganda for ukonventionelle forhold i Rusland og at boykotte de Olympiske lege i Sochi for ikke at plette den olympiske bevægelse for evigt. Han beder også Den Internationale Olympiske Komité om at modstå presset fra oliefejhed hos diplomater, penge, pragmatisme og kæmpe for hele menneskehedens fremtid.

Anbefalede: