Hvilket Protein Er Bedre

Hvilket Protein Er Bedre
Hvilket Protein Er Bedre

Video: Hvilket Protein Er Bedre

Video: Hvilket Protein Er Bedre
Video: Яичный протеин - что это? Чем лучше сывороточного? Обзор MST Egg White Protein 2023, December
Anonim

Der er flere hovedtyper af protein: valle, kasein, æg, soja og kompleks. Hver af dem har sine egne fordele og ulemper, hvis viden kan hjælpe med at udarbejde en kompetent diæt til opbygning af muskelmasse.

Hvilket protein er bedre
Hvilket protein er bedre

For at forstå hvilket protein der er bedst, skal du forstå fordelene og ulemperne ved hver type af dette sportstilskud. Ægprotein er utvivlsomt en af de bedste. Dette skyldes det faktum, at æggehvide er i første omgang med hensyn til biologisk værdi for kroppen, dvs. det absorberes bedst. Til denne indikator blev æggehvide taget som standard. Det blev tildelt en biologisk værdikoefficient lig med 100. For andre typer proteiner beregnes den biologiske værdi i forhold til den. Imidlertid har et sådant protein også en betydelig ulempe, det er relativt dyrt, derfor produceres det i sin rene form af et begrænset antal producenter. Oftere kan det findes i et komplekst protein.

Kompleks protein består til gengæld af tre typer kosttilskud: valle, kasein og ægproteiner. Det kombinerer alle de positive egenskaber ved disse produkter. Takket være valleprotein forsynes musklerne med protein inden for 30-40 minutter efter indtagelse. Når effekten af det begynder at falde, er det tid til aminosyrer fra kasein og æggehvider. Kaseinprotein nedbrydes langsomst og fungerer inden for 6-8 timer. Ikke-samvittighedsfulde producenter kan inkludere sojaprotein i dette tillæg for at reducere produktets omkostninger, så du bør altid læse sammensætningen grundigt, inden du køber.

Blandt alle eksisterende typer sportsernæring indtager valleprotein et særligt sted. Mange eksperter mener, at dette er det bedste protein. En gang i kroppen absorberes den meget hurtigt og nedbrydes i aminosyrer. Valleprotein er, som navnet antyder, lavet af valle, som er et biprodukt af ostefremstilling. Dette supplement anbefales til brug før og efter træning såvel som om morgenen, når kroppen har brug for aminosyrer.

Valleprotein har den højeste biologiske værdi mere end ægprotein. For ham er det lig med 130 enheder. Ulemperne ved valleprotein inkluderer de høje omkostninger.

Kaseinprotein kan, på grund af dets langsomme absorption, indtages før sengetid. Takket være dette vil kroppen blive forsynet med næringsstoffer hele natten, hvilket forhindrer udviklingen af katabolisme.

Sojaprotein er det værste af disse. Det absorberes dårligt og langsomt, har en utilstrækkelig aminosyresammensætning og har en lav biologisk værdi. Sojaprotein har den laveste pris, men på trods af dette er det den mest upopulære.

Valget af protein og hvordan det bruges afhænger af atletens mål. Når du træner for at få muskelmasse, anbefales det at forbruge valleprotein. Før du går i seng, kan du tage kasein separat. Når du træner for vægttab, er det bedre at tage et komplekst protein, som kan tjene som et måltidserstatning eller kan indtages mellem måltiderne. Det anbefales også at indtage kasein separat inden sengetid.

Anbefalede: