Hvilket Er Bedre: Volleyball Eller Basketball

Indholdsfortegnelse:

Hvilket Er Bedre: Volleyball Eller Basketball
Hvilket Er Bedre: Volleyball Eller Basketball

Video: Hvilket Er Bedre: Volleyball Eller Basketball

Video: Volleyball EEVZA U-15 Men Championship 18.12.2018 FINAL 2022, December
Anonim

Hvilket er smagere: creme fraiche eller mayonnaise? Hvilket er sundere: løg eller hvidløg? Hvilket er mere behageligt: ​​handsker eller vanter? Hvilket er mere elegant: strømper eller strømpebukser? Ethvert produkt og produkt har fordele og ulemper. Nogen kan lide, og vigtigst af alt, én ting passer, en anden. En lignende situation findes i sport. Enhver af dens typer har både positive og negative aspekter. Og det populære dilemma "er det bedre eller værre?" normalt løst ved den lige så populære metode til forsøg og fejl.

I modsætning til basketball kan volleyball også spilles på sandet
I modsætning til basketball kan volleyball også spilles på sandet

Sport er god

Inden vi taler om fordele og ulemper ved enhver sport, for eksempel basketball og volleyball, som er meget populære på planeten, er det værd at bemærke, at sport er nyttig selv i sig selv. Og ikke kun for dem, der gør det hver dag og professionelt, men også for dem, der behandler deres morgenjogging og "fodbold om fredagen" som en almindelig fysisk træning. Og selv for dem, der foretrækker at engagere sig i sport, når de sidder komfortabelt i deres egen sofa eller stadion tribune og kalder sig en fan eller en fan.

Imidlertid betragtes kun dem, der vinder eller mister sig selv, rigtige atleter. Hvem går til basketball eller volleyballbane ikke kun for at rette nettet eller for at rense gulvet, men også for at levere et nøjagtigt skud eller kast, sætte en modstander et blok eller bare en blok, vinde en rigtig medalje, få en løn og en bonus. Du kan kun komme til dette i et tilfælde: at begynde at mestre basketball eller volleyball, efter at have foretaget et valg til fordel for denne eller den anden sport, fra den tidlige barndom.

Ifølge eksperter bruger basketballspillere flere kalorier i spillet end deres sports kolleger. Så med en kropsvægt på 50 kg mister en basketballspiller 283 kalorier i timen og en volleyballspiller - 191. Og med en vægt på henholdsvis 90 kg 488 og 328.

Basketball: to ringe, to ender og en bold i midten

Navnet på spillet består af to engelske ord - kurv og bold, kurv og bold. Hovedmålet er at tage denne bold ved at passere og dribler, gå med den fra din egen ring til en andens, smide den i en andens kurv. Og ved den sidste sirene skal du score flere point end det modsatte hold. Rolle i basketball - point guard, angribende forsvarsspiller, let og tung angriber, center.

De vigtigste plusser, der kan påvirke valget af basketball som en sport, der er værd at gøre: et meget aktivt og dynamisk spil, perfekt til børn, der elsker at løbe og springe. Psykologer er sikre på, at basketballundervisning hjælper med at udvikle kollektivisme og ansvar for et godt samlet resultat hos unge.

Sportslæger ser også mange positive ting i boldspelet "5 efter 5". Efter deres mening øger basketball takket være konstant bevægelse udholdenhed hos unge, styrker godt ikke kun muskler og hele bevægeapparatet, men også det kardiovaskulære system.

De åbenlyse ulemper inkluderer, at kampe udelukkende afholdes indendørs, og selve spillet er ret traumatisk. Faktisk i et lukket rum løber 10 kæmpe og fysisk meget stærke mænd og kæmper om bolden på samme tid. Kvinders basketball er dog for nylig blevet ret atletisk og endda grusom. Der er bestemt ikke noget sted for "Turgenevs unge damer" i det.

Volleyball: al opmærksomhed på ledbånd

Navnet på spillet med deltagelse af to hold på 6 personer består hver af de engelske ord volley og ball. I oversættelse betyder de et slag fra sommeren og en bold. I modsætning til basketball, og dette er en af ​​de utvivlsomme fordele, er det tilladt at spille volleyball på gaden eller endda på stranden. Desuden i et forenklet "2 ved 2" -format og endda med færre tøj.

Over tid er volleyball uden for gymnastiksalen blevet en uafhængig sport. Efter at have modtaget sit eget navn - beachvolley, vandt han endda retten til at deltage i sommer-OL på niveau med sin klassiske "bror".

I stedet for at ringe i volleyball er der et net, og det samlede antal spillere på banen er ikke 10, men 12. Rollen er setter (“pin”) eller forbipasserende, diagonal, blokerende, angriber i første og andet tempo, libero.

Den største fordel i sammenligning med basketball anses for at være større sikkerhed. Når alt kommer til alt er der næsten ingen fysiske kontakter mellem spillere adskilt af et net såvel som alvorlige skader. Men i større grad er der en kombination og variation, som i høj grad udvikler sindet, kreativiteten og evnen til at tænke. De utvivlsomme fordele inkluderer springevne, og mere langvarig end i basketball, og reaktion.

Derudover kan volleyball spilles i en ret respektabel alder, selv praktisk taget uden at bevæge sig rundt i et lille område. Sammenlignet med basketball igen er atletik og fremragende muskulatur ikke så nødvendigt her. Sundhedsmæssige fordele: Styrkelse af muskler og ledbånd, strækning og fleksibilitet, forbedret syn og koordination.

Ulemperne er et stort antal fald og hyppige skader på fingre og hænder samt en vis monotoni og monotoni i spillebevægelser. Tilskuerne og fjernsynet kan ikke rigtig lide den hyppige udbredelse af kampe i tide.

Produktion

Al moderne sport er ganske god og nyttig ikke kun for voksne, men også for børn. Og for den berygtede form og for indholdet. Det vigtigste er, at det er nødvendigt at håndtere dem med et "koldt" hoved, med rimelighed lytter jeg ikke kun til træneren, men også til min egen krop. Glem ikke at også hvile, komme sig og opvarme ordentligt. Og når du vælger, så prøv at fokusere på din egen interesse og fysiske data, på tilgængeligheden af ​​specialiserede sportsskoler og gode trænere i din hjemby.

Populær af emne.