Hvilket Er Bedre: Et Løbebånd Eller En Motionscykel?

Indholdsfortegnelse:

Hvilket Er Bedre: Et Løbebånd Eller En Motionscykel?
Hvilket Er Bedre: Et Løbebånd Eller En Motionscykel?

Video: Hvilket Er Bedre: Et Løbebånd Eller En Motionscykel?

Video: Hvilket Er Bedre: Et Løbebånd Eller En Motionscykel?
Video: ✅ОБЗОР МОДА PETERBILT 362 CABOVER 1.0 ATS 1.41 2024, Kan
Anonim

Cardio er en af de bedste måder at bevare dit helbred, tabe sig, forme en god figur og udøve dit hjerte. Sådanne belastninger inkluderer løb, svømning og andre sportsgrene samt træning på simulatorer, herunder på et løbebånd eller en stationær cykel. Hver af disse tilpasninger har fordele og ulemper og er velegnet til specifikke formål og sundhedsmæssige forhold.

Hvilket er bedre: et løbebånd eller en motionscykel?
Hvilket er bedre: et løbebånd eller en motionscykel?

Fordele og ulemper ved et løbebånd

Løb er en mere effektiv øvelse for kroppen end at cykle, fordi der bruges flere muskler i løbet af denne tid, og nogle af dem er mere betydningsfulde. Derfor foretrækkes et løbebånd frem for en motionscykel for de mennesker, der ønsker at indlæse deres krop harmonisk under træning. For eksempel vil et løbebånd hjælpe med at forme ikke kun dine ben og balder, men også din mave. På trods af at kardiobelastninger ikke kan forbrænde fedt et bestemt sted, da det altid efterlader kroppen jævnt, er effekten af en strammere mave synlig takket være de udviklede mavemuskler, som ikke kan opnås på en stationær cykel.

At løbe på et løbebånd er mere effektivt og forbrænder flere kalorier på samme tid på løbebåndet end at træne på en stationær cykel. Selvom hastigheds- og tempoindstillingerne på simulatorerne giver dig mulighed for at gøre belastningerne de samme.

Den største ulempe ved et løbebånd, som bare at løbe, er en tung belastning på knæleddene. Jogging er kontraindiceret for mennesker med svage led: dette vil føre til en hurtig forringelse af deres tilstand. Og selv mange erfarne atleter med stærke knæ bemærker smertefulde fornemmelser i leddene efter flere års løb. Jogging skal udføres meget omhyggeligt! For det første kan du kun løbe i specielle sneakers af høj kvalitet med en stødabsorberende sål og en ortopædisk indersål. For det andet skal du overvåge din tilstand og ved det mindste antydning til knæsmerter stoppe med at træne og konsultere en læge.

Hvis du køber en træningsmaskine til dit hjem, skal du huske på, at løbebåndet giver mere støj og tager mere plads. Derudover er det farligere - det bevægelige bælte kræver pleje og nøjagtighed.

Fordele og ulemper ved en motionscykel

En motionscykel er sikrere end et løbebånd: kun pedalerne bevæger sig, hvilket ikke kan skade dig på nogen måde. Det er umuligt at falde af en sådan simulator, så du kan blive distraheret: se tv, tale i telefonen.

En motionscykel er også mere gavnlig for helbredet, den belaster ikke leddene, og i nogle tilfælde er træning på den en af de få gavnlige for mennesker med visse sygdomme, især dem med ømme led eller åreknuder. Der er også mindre stress på rygsøjlen sammenlignet med løb.

Træningscyklen er kompakt og tager ikke meget plads: nogle købere lægger den på en smal altan og træner i det fri. Det laver ikke meget støj under drift.

Anbefalede: