Sommer-olympiske Sportsgrene: Triathlon

For første gang blev triathlon medtaget i sommer-OL i Sydney i 2000. Denne sport giver dig mulighed for konstant at udvikle din fysiske evne til svømning, løb og cykling.

Sommer-olympiske sportsgrene: Triathlon

Der kræves stor udholdenhed fra triatlete, fordi en sådan konkurrence er en 1,5 km svømmetur efterfulgt af et 40 km cykelløb. Den sidste etape er en 10 km løb. Der er ingen pauser mellem øvelserne.

Mændenes individuelle mesterskab og kvindernes individuelle mesterskab afholdes på samme bane kun på forskellige tidspunkter.

Deltagerne starter fra pontonen på samme tid. Sådan begynder svømningen i et åbent reservoir langs en trekantet rute defineret af reb. Ruten kan ikke afkortes ved at omgå bøjerne. Enhver svømningstilstand er tilladt.

Den første etape af løbet slutter om cirka 20 minutter. Dette efterfølges af en cykeltur. Der er flere lægehjælpspunkter på banen. I anden del af konkurrencen kan atleter bruge cirka en time eller mere.

Under et løb i løb er en forudsætning bevægelse på dine fødder. Det sker, at dette krav er vanskeligt at overholde, fordi den sidste fase er den sværeste.

Der er sanktioner for at blande sig med andre atleter. For eksempel, hvis overtrædelsen fandt sted i første etape af løbet, vil svømmeren, der blander sig i modstanderen, blive forsinket i et halvt minut. Nogle konkurrenter får også gule advarsels- og røde diskvalifikationskort.

Under de Olympiske lege gælder visse regler, der gælder for udstyr. Under svømningen skal atleter bære hatte. Brug af finner og svømmeveste er forbudt. Du skal bære hjelm under cyklocross. Cyklerne, som atleterne skal køre på, kontrolleres dagen før konkurrencen for at overholde de nødvendige krav og standarder. Det er bydende nødvendigt at løbe i sko.

På trods af den høje fysiske aktivitet, som triatlon-deltagere gennemgår, har denne relativt unge sport vundet stor popularitet.